Premierul Victor Ponta a declarat luni ca ia in serios protestele fata de explorarea si exploatarea gazele de sist, aratand ca, in cazul in care Romania nu are gaze din productie interna, trebuie sa le ia din Rusia. "In contextul actual, cred ca orice protest trebuie sa aiba un scop si o finalitate si cred ca o discutie serioasa pe orice tema e utila", a adaugat premierul.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Am vazut ieri, si chiar daca nu a fost foarte mediatizat, eu iau foarte in serios. Am vazut, ieri a fost o zi de organizare a unor proteste apropo de gazele de sist si cred ca e un alt subiect asupra caruia trebuie sa discutam foarte serios. Bun, si daca nu avem gaze din productie interna, de unde le luam? Din Rusia. Adica, in contextul actual, cred ca orice protest trebuie sa aiba un scop si o finalitate si cred ca o discutie serioasa pe orice tema e utila", a declarat Ponta.

Peste 100 de persoane au participat duminica dupa-amiaza, in Piata Universitatii din Bucuresti, la un protest autorizat fata de extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, ei cerand interzicerea prin lege a acestei metode, transmite Mediafax.

La Arad, circa 2.000 de persoane participa, duminica dupa-amiaza, la un protest fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, iar manifestatii similare au loc la Cluj si Timisoara.