Invatatoarea Dana Blandu a fost demisa de catre Consiliul de Administratie al scolii numarul 10, care a decis desfacerea contractului de munca al acesteia, anunta B1 TV.

Inregistrare cu invatatoarea Dana BlanduFoto: Captura YouTube

Participantii la aceata sedinta nu au oferit foarte mult informatii ziaristilor stransi in fata scolii.

Unul dintre membrii acestei comisii a afirmat ca invatatoarei i s-a desfacut de "astazi (vineri, n.r.)" contractul de munca, deoarece "nu putea o asemenea doamna sa puna o pata neagra pe tot invatamantul romanesc".

Directoarea scolii, Camelia Fercu, a precizat doar ca s-a decis desfacerea "disciplinara" a contractului de munca in conformitate cu articolul 280 din Legea Educatiei Nationale, care prevede ca "Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si de control din invatamantul preuniversitar raspund disciplinar pentru incalcarea cu vinovaᅢie a indatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de munca, precum si pentru incalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului invatamantului si prestigiului unitatii/institutiei, conform legii."

Camelia Fercu a mai precizat ca s-a decis sesizarea Parchetului si realizarea unui "plan de masuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor".

Consiliul de Administratie (CA) al Scolii nr. 10 din Bucuresti s-a reunit pentru a decide sanctiunile in cazul invatatoarei Dana Blandu, surprinsa intr-o serie de inregistrari video in care cerea parintilor bani pentru cadourile de sarbatori.

Avocatul acesteia a afirmat ca Dana Blandu nu se considera vinovata si nu isi va da demisia.

In cursul zilei de vineri, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) i-a suspendat contractul de detasare pe functie a directoarei scolii, Camelia Fercu, dupa ce aceasta formulase o solicitare in acest sens.

Inspectoratul Scolar Bucuresti s-a autosesizat pe 29 decembrie in cazul unei invatatoare de la Scoala 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Ancheta a inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe Youtube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori, spunand: "Este in politica balcanica, romaneasca, de sarbatori sa se ofere". Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani pentru cadourile de sarbatori, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

Intrebata de un parinte de ce trebuie sa primeasca toti cadouri, invatatoarea le raspunde: "Pentru ca sunt in comunitate, doamna!".

Joi, a aparut o noua inregistrare, in care aceasta jigneste direct parintii.