Ministerul Sanatatii a luat decizia de a-l demite pe Catalin-Gabriel Smarandache din functia de manager al Spitalului de Copii Marie Curie pentru management defectuos si pentru absenta actului aditional la contractul de management pe 2012, a anuntat marti ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Seful de la Sanatate a precizat ca in locul lui Smarandache a fost propus Daniel Buzatu, manager al Spitalului Marie Curie in perioada 2006-2009.

"Astazi am luat decizia demiterii managerului Spitalului Marie Curie pentru management defectuos si pentru abesenta actului aditional la contractul de management pe 2012. Este unicul manager din Romania care nu are actul aditional la contractul de managenent pe 2012", a declarat ministrul Nicolaescu.

Potrivit ministrului, problemele spitalului sunt cauzate Smarandescu care "nu a reusit sa adopte decizii pentru punerea in functiune a celor doua sectii pe care toti le asteptam pana la urma, si autoritati, si public, si mass-media,

vorbim de sectia de chirurgie cardiaca pentru copii si de sectia de anestezie-neonatologie". "Asa cum spuneam in comunicatul de presa de vineri, dupa ce am facut o vizita la acest spital, nu am constatat nicio viziune, nu am constatat nicio strategie, nicio propunere concreta care sa vina catre minister si care sa propuna, evident, imbunatatirea activitatii la acest spital. In consecinta, va imaginati ca nu mai puteam tolera o asemenea stare de lucruri si decizia noastra de astazi este o decizie intemeiata de fapt", a adaugat Nicolaescu.

"Am luat legatura cu mai multi sefi de sectie la de la Marie Curie ca sa incerc sa identific o persoana care sa fie capabila sa puna pe picioare acest spital. Toate propunerile pe care le-am primit converg spre aceeasi persoana, Daniel Buzatu, cel care a mai fost manager in perioada 2006-2009", a precizat Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu i-a cerut luni managerului Spitalului "Marie Curie" din Capitala, Gabriel Smarandache, sa-si inainteze demisia pana marti, urmand, in caz contrar, sa fie demis, apreciind ca managementul acestei unitati este "sub orice critica".

Catalin-Gabriel Smarandache a reactionat marti la declaratiile facute in urma cu o zi de ministrul Sanatatii, care i-a cerut demisia. Gabriel Smarandache a remis, marti, presei o declaratie referitoare la criticile de ieri ale ministrului. El sustine ca "toate asa-zisele deficiente constatate de ministrul Nicolaescu nu sunt si nu pot fi imputabile conducerii unui spital, ci sunt generate de lipsurile dintr-un intreg sistem sanitar de stat, care din cauza subfinantarii cronicizate a ramas blocat in timp" si acuza faptul ca "atacurile prelungite ale ministrului Nicolaescu asupra mea nu sunt cauzate de activitatea manageriala pe care o desfasor, ci mai degraba de interese personale ale politicianului Nicolaescu. Interesul acut al domnului ministru pentru spitalul MS Curie - spital de copii, cu impact emotional mare la public - este probabil generat de dorinta de a rezolva problemele de imagine pe care le are in ultimul timp."