Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la ministerul Justitiei urmand ca, in maxim 45 de zile, sa faca o noua propunere pentru portofoliul Justitiei, anunta guvernul, intr-un comunicat.

"Astfel, in cursul zilei de astazi (marti, n.r.), primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Victor Ponta a mai fost ministru interimar al Justitiei si in 2012.

Potrivit sursei citate, "Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala".

Surse guvernamantale declarasera, pentru HotNews.ro, ca premierul Victor Ponta va fi ministru interimar la justitie.

Potrivit acetor surse, Ponta nu va apela la procedura de selectie initiata de Pivniceru, numele viitorilor sefi din parchete urmand sa fie negociate cu presedintele Traian Basescu si cu liderul PNL, Crin Antonescu.