Premierul Victor Ponta va fi ministru interimar la justitie dupa ce Mona Pivniceru va pleca de la minister la Curtea Constitutionala, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Ponta nu va apela la procedura de selectie initiata de Pivniceru, numele viitorilor sefi din parchete urmand sa fie negociate cu presedintele Traian Basescu si cu liderul PNL, Crin Antonescu. Pivniceru a fost votata marti judecator la Curtea Constitutionala la propunerea Senatului. Ponta si Antonescu au declarat fiecare ca au numele viitorului ministru al justitiei, dar n-au vehiculat nici un nume.

UPDATE Ora 14.20Guvernul confirma, intr-un comunicat, ca premierul Victor Ponta a preluat interimatul la ministerul Justitiei.

UPDATE Ora 13.26: Victor Ponta, declaratie la Parlament: "Maine, la finalul sedintei de guvern, voi anunta daca preiau eu interimatul sau facem o noua propunere de ministru al Justitiei"

In presa s-a mai vehiculat scenariul potrivit caruia Victor Ponta va face viitoarele numiri la Parchet din pozitia de interimar la justitie, pozitie pe care a mai ocupat-o dupa plecarea lui Titus Corlatean la Externe. Potrivit legii, ministrul Justitiei este cel care propune viitorii procurori-sefi, CSM acorda un aviz consultativ, insa decizia finala apartine presedintelui Traian Basescu.

Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au declarat, luni, ca vor vorbi despre viitorul inlocuitor al Monei Pivniceru cand postul se vacanteaza si va fi votata in parlament in functia de judecator la Curte. Ponta a precizat ca „profilul viitorului ministru îl creionez împreună cu dl. Antonescu şi vă anunţăm”.

Intrebat de posibile nume ale viitorilor sefi la Parchetul General şi DNA, Ponta a spus " că cel mai bun procuror general as fi eu. Am si experienta, dar nu iau in calcul numirea mea". Pe langa functiile de sefi la Parchetul General, DNA si DIICOT, vor fi numite si esaloanele doi de conducere din parchete, de la adjuncti la sefi de departamente specializate.