Premierul Victor Ponta a explicat pentru HotNews.ro care va fi solutia Ministerului Sanatatii la rezolvarea crizei citostaticelor. Premierul a admis ca situatia de criza a citostaticelor s-a rezolvat deocamdata doar statistic, dar miercuri va aproba doua ordonante de urgenta care sa solutioneze problema. Criza citostaticelor a fost semnalata in presa in urma cu un an si pe rand, ministrii sanatatii din guvernul Boc si guvernul Ponta au promis rezolvarea ei.

Premierul Victor Ponta a explicat, in exclusivitate pentru HotNews.ro, care va fi solutia Ministerului Sanatatii la rezolvarea crizei citostaticelor:

"Din pacate situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2500 de bolnavi pe listele de asteptare la 1200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi, cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv. In sedinta de miercuri prin doua ordonante de urgenta vom modifica legea sanatatii 95/ 2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare."

"Pentru toti cei care m-au intrebat de citostatice afirm inca o data ca miercuri in sedinta de guvern, prin modificarea a doua legi vom pune la dispozitia UNIFARM banii necesari. Imi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum si sub presiunea opiniei publice am reusit sa le indepartez."

Vezi aici mai multe raspunsuri ale lui Victor Ponta la intrebarile puse de cititori.

  • HotNews.ro a scris in mai multe randuri despre criza citostaticelor aici si aici.

Criza citostaticelor continua de mai bine de doi ani. Au trecut doua luni de cand ministrul Raed Arafat (din guvernul Ponta) a promis rezolvarea ei. Sase luni de cand aceeasi promisiune a facut-o ministrul Vasile Cepoi (din guvernul Ponta). Si un an de cand ministrul Ritli Ladislau (din guvernul Boc) a promis si el acelasi lucru.