Alexandru Lucian Nicolescu, sibianul care a povestit pentru HotNews.ro cum a fost dus la politie la o zi dupa ce a vorbit in presa despre taxa de 5 lei pe care a platit-o Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane - Sibiu pentru a putea da examen de permis auto, a anuntat ca a depus o plangere catre comandantul politiei Sibiu. "Va rog respectuos sa-mi comunicati detaliile ordonantei judecatoresti in care s-a pus in executare mandatul de aducere", se arata in plangerea semnata de Alexandru Lucian Nicolescu. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca vineri, in timp ce era la politie, "un comisar mi-a spus ca-mi poate pune un pliculet de heroina in buzunar si sa cheme un alt coleg, ca sa fiu arestat pentru trafic sau consum de droguri; cu alte cuvinte, plantarea unei probe incriminatorii".

Alexandru Lucian NicolescuFoto: Arhiva personala

Alexandru Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca joi, pe 4 octombrie, a sustinut examenul pentru adaugarea unei categorii in carnetul de sofer, moment in care a descoperit ca pentru a intra in sala trebuia sa plateasca o taxa de 5 lei. Chitanta arata ca suma este pentru intretinere, iar destinatarul: Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu. In aceeasi zi a sunat la DNA si a transmis catre HotNews.ro fotografia chitantei. Vineri, la ora 10:30, "patru politisti si un procuror au sunat la usa si mi-au spus ca au mandat de aducere".

Plangerea depusa de Alexandru Lucian Nicolescu la comandantul politiei Sibiu

Duminica, 7 octombrie, el a declarat pentru HotNews.ro ca a inaintat o plangere catre comandantul politiei Sibiu pentru a afla care sunt motivele pentru care a fost dus vineri la politie.

"Subsemnatul Nicolescu Alexandru Lucian (...) va rog respectuos sa-mi comunicati detaliile ordonantei judecatoresti in care s-a pus in executare mandatul de aducere in vederea prelevarii de material biologic din data de ieri 05.10.2012 semnat de procurorul DIICOT Dl. Nan Florin, deoarece nu mi s-au adus la cunostinta aceste informatii, nu mi s-a pus la dispozitie o copie a mandatului, ca de altfel nici un fel de documentatie pe care sa o pot pastra", se arata in plangerea publicata si pe blogul sau.

"De asemenea va rog respectuos sa imi comunicati numele ofiterilor care au participat la executarea mandatului de aducere eliberat la data de 05.10.2012, cer acest lucru dorind sa va informez ca in perioada dintre orele 11:00 si 14:00 ale zilei de ieri 5.10.2012 in timpul executarii mandatului de aducere, doi dintre ofiterii care au contribuit la punerea in executare a mandatului de aducere este posibil sa fi comis unele abuzuri, chiar infractiuni si anume: Dl. Bud Paul mi-a adresat injurii apropiindu-se de mine in sala de la parter unde am prelevat material biologic, dupa ce am fost deposedat de unele bunuri personale, si mi-a adresat urmatoarele injurii:

'Ba fu... ti gura ma-tii, ce-ti dau acuma ca nu mai ai cu ce sa inregistrezi!'

Un alt lucru deosebit de grav pe care il consider amenintare s-a intamplat la etaj in singura alta camera unde am fost instruit sa intru, posibil biroul domnului procuror, unde un ofiter ce necesita identificare mi-a spus ca el poate sa se apropie de mine si sa imi introduca in buzunar o punguta de droguri si anume heroina dupa care sa informeze un alt coleg astfel incat sa fiu arestat pentru consum sau trafic de droguri.

Consider aceste lucruri deosebit de grave, iar desi instinctul de conservare imi spune sa nu dezvolt acest subiect, doresc totusi sa va informez despre aceste situatii care s-au petrecut in timpul executarii mandatului de aducere eliberat pe numele meu. De asemenea inteleg cat de greu poate sa va fie in a porni o investigatie interna obiectiva avand ca protagonisti pe colegii dumneavoastra si tocmai de aceea va multumesc anticipat. Mentionez ca imi este frica pentru mine si pentru familia mea de posibile 'represalii' ca urmare a acestei plangeri si a actiunilor petrecute in ultimele zile".

Vezi aici textul integral al plangerii, publicate si pe blogul lui Alexandru Nicolescu

UPDATE: Politistii au pus in aplicare un mandat emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu si nu are legatura cu sesizarea pe care domnul N. Alexandru a depus-o la DNA

Biroul de presa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu a transmis HotNews.ro urmatorul comunicat de presa:

"In baza mandatului de aducere emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, 5 octombrie a.c., N. Alexandru a fost adus la sediul Politiei Municipiului Sibiu, unde, in baza unei incheieri emise de instanta, i-au fost recoltate probe biologice.

Precizam faptul ca echipa de politisti a pus in aplicare un mandat emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu si in niciun caz acest lucru nu are legatura cu sesizarea pe care domnul N. Alexandru a depus-o la Directia Nationala Anticoruptie.

Mentionam faptul ca, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor se afla in subordinea Institutiei Prefectului Judetului Sibiu".

Ce pateste un cetatean care a denuntat o taxa pe care Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu o incaseaza de la fiecare candidat la examenul de permis auto

Amintim ca vineri, 5 octombrie, Alexandru Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca patru politisti si un procuror au sunat la adresa la care se afla, dar care nu era trecuta in niciun act oficial pe numele sau in afara de contractul cu o companie de telefonie fixa. De pe acel telefon sunase insa joi la DNA pentru a sesiza procurorii cu privire la existenta unei taxe de 5 lei pentru Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu, taxa pe care toti sibienii care vor sa obtina permisul de conducere trebuie sa o achite pentru a putea intra in examen, a povestit Nicolescu.

"Am intrebat de ce sunt acolo, mi-au spus ca au mandat de aducere. Nu au vrut sa imi spuna in legatura cu ce, nu au vrut sa imi spuna daca sunt acuzat, daca am facut ceva. Mi-au spus ca nu sunt arestat, dar ca trebuie sa merg cu ei la sectie acum, intr-un minut.

Am mers la sectie, desi eu am spus ca nu vreau sa merg decat cu un avocat. La sediul politiei am continuat sa intreb de ce sunt acuzat, iar ei au spus ca nu pot sa imi spuna nimic, decat faptul ca exista o decizie judecatoreasca prin care eu trebuie sa prelevez mostre biologice in data de astazi, au zis ei. Desi nu mi-au aratat absolut nimic. Am insistat sa astept sa vina avocatul, dupa care ei au devenit, ca sa zic asa, destul de convingatori. Va dati seama ca eu pentru tot ce spun trebuie sa am si dovezi clare, iar acolo e destul de complicat sa fie cuvantul meu impotriva intregii sectii de politie, plus un procuror", a povestit vineri Alexandru Nicolescu pentru HotNews.ro.