Adrian Iorgulescu ar putea fi propus de PNL ca inlocuitor al lui Mircea Diaconu la sefia Ministerului Culturii, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare. Potrivit acestora, Adrian Iorgulescu - care a mai fost ministru al Culturii in guvernul Tariceanu - ar putea prelua mandatul si interimatul la ministerul Culturii. UPDATE Puiu Hasotti, senator PNL in carti pentru protofoliul de la Cultura. Sursele Hotnews.ro sustin ca Hasotti a insistat sa preia locul lui Mircea Diaconu si s-a autopropus pentru aceasta functie.

Amintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti, 19 iunie, ca Mircea Diaconu, ministru al Culturii, este incompatibil, deoarece a detinut simultan functiile de senator si director al Teatrului Nottara. Premierul Victor Ponta a declarat la scurt timp dupa anunt ca Diaconu "in mod sigur va ceda functia de ministru al Culturii."

Decizia este definitiva, iar Mircea Diaconu va avea interdictia de a ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani, care se calculeaza incepand cu data de 19 iunie.

Citeste si: