Ingrijitorul de la Gradina Zoologica din Sibiu vinovat de scaparea unui tigru din cusca, incident petrecut in 13 decembrie 2011, a fost concediat, transmite Mediafax. Barbatul va trebui sa plateasca valoarea de inventar a animalului, respectiv suma de 50 de lei. Primaria Sibiu a fost contactata de catre o persoana care a vrut sa doneze Gradinii Zoologice un tigru, dar a declinat oferta.

Gradina Zoologica Sibiu Foto: AGERPRES

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat ca ingrijitorul de la Gradina Zoologica care a uitat cusca tigrilor deschisa, facilitand scaparea unui animal, a fost concediat: "Contractul de munca al ingrijitorului care a uitat deshisa incuietoarea custii tigrului a fost reziliat in luna decembrie. Ingrijitorului i-a fost imputata suma de 50 de lei, reprezentand valoarea contabila a tigrului".

Gligore a mai afirmat ca Primaria Sibiu a fost contactata de catre proprietarul unei gradini zoologice private din judetul Suceava, care a vrut sa doneze un tigru pentru Zoo Sibiu. Primaria din Sibiu a declinat oferta.

"Gradina Zoologica Sibiu nu poate accepta aceasta donatie pana cand nu se vor finaliza lucrarile de imbunatatire a sigurantei custilor", aspus Gligore, care a precizat ca, in continuare, reprezentantii primariei si ai unor fundatii incearca sa gaseasca un loc pentru cel de-al doilea tigru aflat la Gradina Zoologica din Sibiu, care se numeste Baghera si este fiul tigroaicei ucise in luna decembrie.

In 13 decembrie 2011, tigrul a fugit de la Gradina Zoologica din Sibiu, refugiindu-se in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara atunci ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit.

Dupa circa trei ore, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Tigrul, nascut la Gradina Zologica din Sibiu, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o corcitura de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela.

Politia din Sibiu a declansat cercetari cu privire la imprejurarile care au condus la uciderea tigrului, impuscarea animalului facandu-se intr-o situatie neconforma.