Tavanul fals al şcolii din satul Alămor, comuna Loamneş, a căzut, miercuri, peste patru elevi din cauza vântului puternic, fiind curent în clasă, dar şi a porumbeilor care ar fi pătruns fără să se observe, contribuind la deteriorarea acestuia, a susținut primarul localităţii, Maria Greavu, de la PSD.

Școala Gimnazială AlămorFoto: Captura Google Maps
  • „Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină.
  • Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră", a explicat primarul Maria Greavu pentru Agerpres.

De vină ar fi și elevii, pentru că au „trântit ușa”

Potrivit primarului, în sala de clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan, cu o jumătate de oră înainte ca acesta să se prăbuşească.

„Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile", a mai spus primarul Maria Greavu.

Edilul a explicat că tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat. Inspectorul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Sibiu, Florin Beche, a declarat pentru Agerpres că este acasă în concediu medical şi nu poate spune de ce a căzut tavanul fals la şcoala din satul Alămor.

Un elev peste care a căzut tavanul școlii din Sibiu este în continuare în spital

Un singur copil dintre cei patru peste care a căzut tavanul clasei a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, în Secţia de Chirurgie, însă nu a fost operat, iar starea lui nu este gravă, a declarat, pentru sursa citată anterior, managerul spitalului, Camelia Grigore.

„Trei sunt fără probleme, unul a rămas internat pentru contuzii abdominale, în Chirurgie. Se evaluează, nu este ameninţător de moarte. Este vorba despre un copil de 11 ani", a precizat Camelia Grigore.

Patru elevi au fost răniţi uşor, miercuri, după ce a căzut peste ei, în clasă, tavanul de la Şcoala Gimnazială din localitatea Loamneş, fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Cei patru copii au vârste între 11 şi 15 ani, fiind vorba despre două fete şi doi băieţi, potrivit ISU Sibiu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă. În clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii, însă doar cei patru au fost răniţi uşor. În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus după incident că este „absolut regretabil” ceea ce s-a întâmplat.

Citește și: