Tavanul unei săli de clasă de la Şcoala gimnazială Alămor din localitatea Loamneş, judeţul Sibiu, s-a prăbuşit, miercuri, iar cei patru elevi care se aflau la acel moment în încăpere au fost răniți. „A căzut tavanul, dar el n-a căzut dintr-o dată, ca să se întample o nenorocire”, a declarat directorul școlii. Imobilul în care funcționează unitatea de învățământ a fost construit în 1936, iar ultima dată a fost renovat în 2004.

ambulantaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunţat că pompierii intervin de urgenţă la școala gimnazială Alămor, din localitatea Loamneş, acolo unde s-a prăbuşit tavanul unei săli de clasă.

„La momentul prăbuşirii, în sala de clasă se aflau patru elevi, aceştia fiind răniţi uşor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 şi 15, două fete şi doi băieţi, sunt conştienţi şi acuză dureri la membrele superioare şi dureri cervicale. Aceştia vor fi transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu”, a precizat ISU Sibiu, conform News.ro.

Poliția a deschis dosar penal

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind evaluaţi medical în prezent la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

În sala de clasă unde s-a prăbușit tavanul învățau, de regulă, 12 copii, conform poliției.

Directorul școlii: „A căzut tavanul, dar el n-a căzut dintr-o dată, ca să se întample o nenorocire”

Directorul școlii din Alămor, Gheorghe Banciu, a declarat pentru Turnul Sfatului că incidentul a avut loc în pauză.

  • „Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total, erau 13 elevi. Incidentul s-a petrecut în pauză când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă.
  • Geamurile erau deschise ca să se aerisească și din cauza curentului creat la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor”, a spus directorul școlii. citat de Turnul Sfatului.

Directorul școlii a mai spus că Imobilul în care se află clasa datează din anul 1936 și nu putea fi încadrat pentru obținerea autorizației ISU de funcționare.