Actrița Katia Pascariu, care a urmat în perioada 2002-2006 cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC), spune că în timpul pregătirii lor studenții au fost agresați emoțional. Ea face referire la profesorul de actorie și regizorul Puiu Șerban: „Comicul lui era în a râde de ceilalți”, mărturisește actrița pentru Rise Project.

Șerban Puiu, actor, regizor și profesor la UNATFoto: Agerpres

Actrița Katia Pascariu a jucat în filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, care a fost și premiat cu Ursul de Aur, la Berlin. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni actori de către New York Times, în anul 2021, scrie Rise Project.

În mai 2022, a criticat publicul, la gala premiilor Gopo, când a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru cum au reacționat la mărturisirea actriței Viorica Vodă despre abuzurile prin care a trecut.

Despre orele cu Puiu Șerban: „Noi împreună râdeam de cineva, pe urmă schimbam victima”

Actrița spune că în timpul orelor cu profesorul și regizorul Puiu Șerban aveau loc des glume, însă nu autoironice, ci mereu se râdea de cineva anume.

„Mi-a fost profesor încă din anul întâi. Era unul dintre coordonatorii de grupă. Era genul care poate fi citit ca un tip de carismă – făcea multe glume. Dar nu stilul auto-ironic, în care faci oamenii să râdă de tine. Comicul lui era în a râde de ceilalți. Noi împreună râdeam de cineva, pe urmă schimbam victima. Și el totdeauna era șeful la maneta glumelor proaste”, explică acum Katia Pascariu. ​

Ea povestește și momente în care Puiu Șerban îi „încuraja” pe studenți să se dezbrace, totul pe seama unui exercițiu.

„Nu ne obliga, dar evident că ăsta era exercițiul, erai încurajată și încurajat”, susține actrița, conform sursei citate anterior.

Mai multe detalii pot fi găsite pe Rise Project: „KATIA PASCARIU: „MI-AU ZIS SĂ ÎMI RIDIC FUSTA LA ADMITERE”