​Autoritățile au decis să sporească măsurile de securitate pentru complexul educațional Laude-Reut, în contextul războiului din Israel, izbucnit sâmbătă, 7 octombrie. Fondatoarea complexului în care învață în jur de 600 de copii, Tova Ben-Nun Cherbis, a explicat, pentru HotNews.ro, că de la începutul acestei săptămâni poliția și jandarmeria și-a sporit prezența în zona complexului educațional.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

În cadrul complexului sunt oricum impuse măsuri de securitate și în mod obișnuit, însă în contextul războiului din Israel acestea au fost sporite, în urma unor decizii care s-ar fi luat chiar din fruntea ministerelor Educației și Afacerilor Interne, a explicat Tova Ben-Nun Cherbis.

„Noi avem în general impuse măsuri de securitate, că așa trebuie într-un institut de învățământ unde e vorba de răspundere, de viața unor copii de la trei ani până în clasa a XII-a. Din cauza situației din Israel, cu războiul, Ministerul Educației a intervenit, doamna ministru, și ambasada. Luni dimineața, când au venit copiii la școală, erau și la liceu, și la grădiniță și gimnaziu, autoritățile locale: poliție, jandarmi. Jos pălăria! Apreciez foarte mult că s-au gândit la asta și s-a realizat imediat”, a spus, pentru HotNews.ro, fondatoarea complexului Laude-Reut.

Ea a explicat și faptul că activitățile școlare ale copiilor care învață în cadrul complexului nu au fost afectate în niciun fel.

„Procesul nostru de predare nu este afectat deloc. Mergem normal cu activitatea. Adevărul este că la noi copiii sunt obișnuiți cu pază, siguranță. Suntem foarte fermi pe partea aceasta de siguranță. Sunt în jur de 600 de copii care învață în complex”, a explicat Tova Ben-Nun Cherbis.

Aceasta speră că, odată încheiat conflictul militar, copiii, din toate zonele, vor putea avea acces la educație, „pentru un viitor mai bun”.

„Sperăm să se termine conflictele și să se revină la normal. Sperăm ca și acești copii mici, vorbesc acum și de cei din Israel, și cei din Gaza, și partea arabă, să aibă parte de o educație, ca să crească ca lideri și pentru un viitor mai bun”, a concluzionat Tova Ben-Nun Cherbis.

Școala Laude-Reut a fost înființată în anul 1997 în România și este autorizată ca instituție de învățământ bilingv, în română și engleză, conform site-ului instituției.