Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că a semnat un ordin de ministru care permite reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, după doi ani de pauză, informează News.ro. Pe lângă materiile clasice la care se organizau astfel de concursuri, ministerul susţine şi concursuri şi olimpiade de robotică, creativitate sau inovare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat, în această seară (joi - n.r.), Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, a anunţat ministrul Educaţiei la finalul ședinței de Guvern.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, alături de concursurile „clasice” de matematică, fizică, chimie, au fost introduse anul acesta olimpiade de robotică, creativitate şi inovare, a căror organizare va fi susţinută inclusiv financiar de către Ministerul Educaţiei.

Astfel de concursuri vor putea fi organizate inclusiv online, „dacă situaţia o va impune”, a mai spus Cîmpeanu.

Citește și: Olimpiadele școlare care au fază internațională vor fi organizate în 2022, după o pauză de doi ani