Anul viitor se vor organiza din nou circa 30 de olimpiade școlare, fiind vorba despre cele care au și o fază internațională, a precizat pentru HotNews.ro secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion.

Elevi la olimpiada balcanica din septembrie 2020Foto: Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Lista acestor olimpiade nu este încă definitivată, acest lucru urmând să se întâmple până la finalul lui 2021.

Olimpiadele școlare nu s-au mai organizat de la începutul pandemiei. În 2020, ele au fost întrerupte în primavară, chiar înainte fazelor naționale, iar în 2021 acestea nu s-au mai organizat deloc de către Ministerul Educației.

De altfel, în ordinul de ministru privind structura anului școlar 2021-2022 din luna februarie erau prevăzute și olimpiadele. Structura a fost modificată între timp, renunțându-se la săptămâna „Școala Altfel”, care urma să fie folosită pentru organizarea etapelor naționale ale olimpiadelor.

„Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se menționa în acel ordin de ministru.

În 2021 au fost câteva olimpiade organizate în mod independent de minister, cum a fost cazul celor de matematică, fizică sau chimie.

Olimpiada de Matematică, organizată fără Ministerul Educației

De altfel, Societatea de Sțiințe Matematice din România a anunțat că și în 2022 organizează Olimpiada de Matematică, devenită Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, așa cum a făcut în 2021.

Faza locală va avea loc online, pe 26 februarie 2022, prin platforma Inuitex.

Etapa națională va avea loc pe 16 aprilie 2022, cu participare fizică, însă modalitatea de desfășurare va fi stabilită în funcție de evoluția medicală din țară.

Regulamentul poate fi consultat aici.