Sorin Cîmpeanu a primit miercuri aviz favorabil după audierile în parlament pentru un nou mandat, consecutiv, de ministru al Educației în guvernul condus de Nicolae Ciucă. Senatorul PNL a anunțat că săptămâna viitoare se constituie grupul de lucru pentru transformarea pachetului România Educată într-o nouă lege a educației, care a fost amânată în mai multe rânduri.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

„Imediat după instalarea noului Guvern, primul lucru pe care il voi face va fi promovarea către primul-ministru pentru constituirea acelui grup de lucru care să înceapă să lucreze - imediat înseamnă săptămâna viitoare - la pachetul legislativ”, a precizat Cîmpeanu în cadrul audierilor de la comisiile reunite de învățământ.

Ulterior, acesta a precizat că este vorba de o nouă lege a educației.

„Este nevoie de o nouă lege a educației, am spus ca săptămâna viitoare vom constitui acest comitet pentru a se începe lucrul la o nouă lege a educației”, a afirmat acesta.

Amintim că programul anunțat inițial pentru implementarea proiectului „România Educată” nu a fost respectat, iar termenul a fost amânat.

În septembrie, Cîmpeanu a vorbit despre un termen nou pentru elaborarea unui proiect legislativ - 10 decembrie, în loc de 1 octombrie cum fusese anunțat în trecut, urmând ca până pe 31 mai 2022 să fie elaborată legislația secundară, în paralel cu dezbaterea din Parlament asupra proiectului de lege pentru o nouă Lege a educației.

Răspunzând la o altă întrebare, Cîmpeanu a anunțat și că va „pleda” pentru o alocare de 4% din Prodului intern brut pentru Educație, de anul viitor.

„Voi pleda pentru alocare bugetară de cel puțin 4% din PIB în 2022”, a spus el.

Întrebat și când vor fi gata planurile-cadru noi pentru liceu, precum și manualele de clasa a noua aferente, ministrul a răspuns că toate vor fi gata abia în 2023, fiind legate și de pachetul „România Educată”.

S-au înregistrat 29 de voturi "pentru" şi trei împotrivă din partea membrilor Comisiilor pentru învăţământ ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează Agerpres.

Citește și: