​Consiliul de Administrație al școlii sau grădiniței poate decide să verifice dacă datele privind vaccinarea personalului din școli sunt corecte, fiind singurul care are acces la date cu caracter personal, a precizat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ȘcoalaFoto: Hotnews

„Este o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școala. Angajatorul este singurul care are acces legal la date cu caracter personal și, în același timp, trebuie să respecte reglementările GDPR. Raportările pentru cei din “afara” angajatorului sunt făcute doar numeric”, a răspuns ministrul pe grupul de presă al jurnaliștilor acreditați, la o întrebare în acest sens.

Amintim că doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului - profesori și angajați - este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie. În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul.

Ordinul comun Ministerul Educației - Ministerul Sănătății care stabilește această măsură nu a apărut încă în Monitorul Oficial. Acest lucru ar urma să se întâmple până la ora 18.30.

Consiliile de Administrație se pot reuni după apariția acestui ordin în MOf.

Cîmpeanu a declarat joi pentru HotNews.ro că, potrivit raportărilor realizate de școli vinerea trecută - 29 octombrie - 54% dintre unitățile de învățământ din România aveau rata de vaccinare de peste 60%. Aceste date vor fi actualizate astăzi și în baza lor ar urma să se decidă daca luni se începe școala fizic sau online.