Ministrul Educației a făcut public ordinul comun Ministerul Educației - Ministerul Sănătății care stabilește că reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat anti-Covid. Această măsură se adaugă celorlalte prevederi din ordinul comun emis pe 1 octombrie.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

UPDATE Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial la ora 18.30.

Celelalte școli, cu rată de vaccinare de sub 60%, vor începe luni orele online.

Descarcă aici documentul cu ordinul comun privind includerea ratei de vaccinare drept criteriu în baza cărora școlile funcționează cu prezență fizică sau online

Redăm articolul din ordinul comun din 5 noiembrie:

„ART. I Ordinul nr. 5338/2015 din 1 octombrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial nr. 942 din 1 octombrie 2021, se modifică și se completează după cum urmează:

După art. 3 se introduce un articol nou, art.31 cu următorul cuprins:

Art. 3^1

  • ,,(1) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.
  • (2) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat.
  • (3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.
  • (4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60% menționat la alin (1).
  • (5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.
  • (6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 08 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”

Vezi aici ce prevede în rest ordinul comun din 1 octombrie:

DOCUMENT Noile reguli pentru școli. Ce prevede noul ordin comun: Întreaga școală trece în online când jumătate dintre clase au activitatea suspendată