Guvernul are în vedere acordarea unor stimulente pentru a incuraja vaccinarea în rândul elevilor, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fără a oferi mai multe detalii.

Copil vaccinat impotriva coronavirusuluiFoto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images

Întrebat la B1 TV dacă s-a gândit la anumite stimulente și pentru copii pentru vaccinare, în contextul în care guvern se vorbește despre astfel de stimulente, Cîmpeanu a răspuns:

„Cu siguranță da. În mediul universitar, universitățile se gândesc deja la stimulente pentru studenți. Pentru învățământul preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente la nivelul guvernului, dar până nu va fi o decizie nu mă voi pronunța pentru a nu crea confuzie în rândul a milioane de elevi și părinți”.

„Pe finalul acestei luni vom organiza sistematic acțiuni de promovare (a vaccinării - n.r.), vor fi persoane desemnate de DSP care vor răspunde direct întrebărilor părinților cu privire la posibile efecte adverse”, a mai anunțat ministrul.

Ministrul a amintit că doar circa 30.000 elevi cu vârsta 12-15 ani sunt vaccinați, adică 4% dintre ei, și aproape 20% dintre cei de 16-19 ani.

Vaccinarea tinerilor de 12-15 ani a început pe 2 iunie.