Directoarea Şcolii gimnaziale nr. 1 din Ciolpani (Ilfov) a demisionat în urma scandalului izbucnit după ce o elevă de 15 ani a băut alcool în unitatea de învăţământ şi a fost închisă de un profesor în sala de sport, deși era aproape de comă alcoolică, a anunțat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a susținut că în acest caz a fost o culpă comună - "a elevei, a colegilor care au distribuit pe reţele sociale fotografii care nu ar fi trebuit distribuite, a profesorilor şi a directorului".

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres
  • "Este ceva absolut inadmisibil. Îmi place să cred că este singura şcoală din România în care s-a întâmplat acest lucru", a spus Cîmpeanu, la finalul ședinței de guvern, întrebat despre incidentul de la Şcoala din Ciolpani, unde o fată care a băut alcool în şcoală a fost închisă în sala de sport de un profesor.

El a afirmat că în urma unei analize Inspectoratul Şcolar Ilfov a cerut demisia directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Ciolpani, pentru "grave deficienţe", iar aceasta a demisionat. Cîmpeanu a susţinut că în acest caz culpa este una comună.

  • "Da, dar trebuie să înţelegem că este o culpă comună, a elevei, este o culpă a colegilor care au distribuit pe reţele sociale fotografii care nu ar fi trebuit distribuite, a profesorilor şi a directorului care şi-a prezentat demisia", a subliniat Cîmpeanu, citat de News.ro.

O elevă de 15 ani de la o şcoală din Ciolpani, care a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, a fost găsită de un profesor aproape în comă alcoolică, iar cadrul didactic a închis-o în sala de sport. De asemenea, colegii au distribuit fotografii cu fata în ipostaze indecente.

Poliția Ilfov a anunțat miercuri că, în baza unei sesizări făcute în 11 iunie de membri ai Consiliului de Administraţie al școlii și de către şi mai mulţi preşedinţi de clasă, poliţiştii din Snagov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Conform sursei citate, poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni - pornografie infantilă, omisiunea sesizării şi act sexual cu un minor.

"Având în vedere cele de mai sus, la data de 23 iunie a.c., dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare a competenţei către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", a mai precizat Poliția Ilfov, citat de News.ro.

Potrivit stirileprotv.ro, ancheta a început după ce o fată de 15 ani, elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Ciolpani, a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, iar apoi a fost găsită de către un profesor şi închisă în sala de sport, ea fiind aproape în comă alcoolică. La finalul programului, fata a fost lăsată să plece acasă, însă a ajuns doar până într-un parc din fața școlii, unde a fost găsită de către un părinte. Mai mult, părinții altor copii au găsit în telefoanele acestora imagini indecente cu adolescenta.

“Se putea îneca cu vomă și muri. Nu poți să lasi un minor în stare de ebrietate nesupravegheat și fără să chemi ajutor medical. Am întrebat ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și ne-a spus că nu e treaba noastră”, a spus pentru Pro TV unul dintre părinți.

Un alt părinte afirmă că mai mulți copii au spus că ar fi găsit prezervative în toaleta școlii.