O elevă de 15 ani de la o şcoală din Ciolpani, care a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, a fost găsită de un profesor aproape în comă alcoolică, iar cadrul didactic a închis-o în sala de sport. De asemenea, colegii au distribuit fotografii cu fata în ipostaze indecente. Poliţia Ilfov, care a deschis o anchetă, a anunțat miercuri că a decis să trimită dosarul Tribunalului, cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Ilfov a anunțat miercuri că, în baza unei sesizări făcute în 11 iunie de membri ai Consiliului de Administraţie al școlii și de către şi mai mulţi preşedinţi de clasă, poliţiştii din Snagov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Conform sursei citate, poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni - pornografie infantilă, omisiunea sesizării şi act sexual cu un minor.

"Având în vedere cele de mai sus, la data de 23 iunie a.c., dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare a competenţei către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", a mai precizat Poliția Ilfov, citat de News.ro.

Potrivit stirileprotv.ro, ancheta a început după ce o fată de 15 ani, elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Ciolpani, a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, iar apoi a fost găsită de către un profesor şi închisă în sala de sport, ea fiind aproape în comă alcoolică. La finalul programului, fata a fost lăsată să plece acasă, însă a ajuns doar până într-un parc din fața școlii, unde a fost găsită de către un părinte.

Mai mult, părinții altor copii au găsit în telefoanele acestora imagini indecente cu adolescenta.

“Se putea îneca cu vomă și muri. Nu poți să lasi un minor în stare de ebrietate nesupravegheat și fără să chemi ajutor medical. Am întrebat ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și ne-a spus că nu e treaba noastră”, a spus pentru Pro TV unul dintre părinți.

Un alt părinte afirmă că mai mulți copii au spus că ar fi găsit prezervative în toaleta școlii.

Mai mulți părinți au făcut plângere la Inspectoratul Școlar Ilfov.