​Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a decis miercuri ca doar studenții și profesorii care s-au vaccinat anti-Covid, care prezintă un test PCR sau antigen negativ sau care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile pot participa la examenele din sesiunea de vară 2021.

Cursuri universitareFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Decizia este semnată de rectorul UMF, Dr. Vasile Scripcariu, care a confirmat-o pentru HotNews.ro.

Această măsură a fost luată în ciuda petiției inițiată de o parte dintre studenți, care acuzau măsuri discriminatorii și abuzive.

Citește aici despre petiția studenților

Potrivit textului deciziei, publicate de Edupedu.ro, „pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021-19.05.2021, sesiunea ordinară nr. 2, studenții și cadrele didactice vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: Certificatul de vaccinare anti-COVID, inclusiv cu prima doză; Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; Adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.”