​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că orele remediale se vor desfășura și pe parcursul întreg anului școlar 2021-2022.

Sorin CîmpeanuFoto: Captura Facebook

„Conștientizând nevoia de recuperare a pierderilor, Ministerul Educației va propune extinderea pe parcursul întregului an școlar 2021-2022”, a declarat ministrul la o conferință „Vaccinare și testare pentru învățare” în Ploiești.

"Rata de părăsire timpurile a şcolii ne situează pe ultimele locuri din Europa şi mai avem o specificitate asupra cărora s-au aplecat mai puţin, anume diferenţele foarte mari dintre urban şi rural. Dacă în ţările membre OECD media este între 10 şi 11%, cu 10% rată de părăsire în urban, 11% în rural, în România suntem între 5% în urban şi 25% în rural. Deci o altă specificitate despre care nu vorbim prea des. Aceste lucruri se acutizează. După ce că aveam diferenţe mari, pandemia a accentuat şi mai mult aceste diferenţe. E momentul să ne trezim cumva, că dacă nu ne trezim pandemia ar putea să însemne ceea ce nu ne dorim niciunul dintre noi: o lovitură de graţie dată unui sistem de educaţie şi aşa suferind", a mai spus Cîmpeanu.

Citește și:Ministrul Educației: Programul de ore remediale nu este suficient / Câți elevi s-au înscris până acum pentru recuperarea materiei