Elevii de clasa a opta susțin luni proba la limba și literatura română de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea începe la ora 09.00, moment din care elevii vor avea două ore pentru a rezolva subiectele la română la simulare evaluare națională 2021. În mai multe localități din țară aflate în carantină nu se vor organiza simulările, urmând ca acestea să fie organizate local, ulterior.

Foto:

UPDATE Simulare evaluare Națională 2021. Subiecte la română primite azi de elevi:

Sursa Foto: observatorul.ph - Simulare evaluare națională 2021 - subiecte la română

Potrivit datelor ministerului educației de vineri, 26 martie, 129 de localități aveau rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori. Nu toate acestea se află însă în carantină, principalul exemplu fiind municipiul București. Amintim că elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală pot participa la simulările evaluării naționale 2021 .

În cazul localităților carantinate, ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale evaluării naționale și bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.

Amintim că subiectele la română la simularea evaluării naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la română prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021.

Simulare Evaluare Națională 2021 - română Modele de subiecte

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 1

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 1

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 2

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 2

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 3

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 3

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 4

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 4

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, test de antrenament 5

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte limba română, barem test de antrenament 5

Simulare Evaluare Națională 2021 - De știut despre proba la limba română:

- Este prima generație care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generație care a intrat la școală în clasa pregătitoare.

- Programa modificată pentru materia de clasa a opta aferentă examenului de evaluare națională 2021, inspirată de testele internaționale, a fost publicată în 19 martie 2020

- Primul model de subiecte pe acest nou tipar de examen au fost publicate în vara anului trecut, însă el a fost contestat ca fiind prea dificil, iar în noiembrie 2020 a fost publicat unul nou

- Testul are 10 pagini, care trebuie completate în două ore

- Ca urmare a pandemiei, pe 5 februarie a apărut o programă adaptată, iar pe 22 februarie a fost publicat primul test de antrenament.

Citește mai multe:

Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”

Evaluare Națională 2021. La ce să se aștepte elevii la matematică? Profesori: Sunt multe exerciții, unii colegi ar dori jumătate de oră în plus pentru rezolvare/ Ce s-a eliminat din materie

Simulare Evaluare Națională 2021 - limba română. Ce trebuie să știe elevii

Elevii care participă la simulare evaluarea națională 2021 - română pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte. Vor avea timp de lucru 2 ore pentru rezolvarea subiectelor la română la simulare evaluare națională 2021.

Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi școlilor. Nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici cu telefoane sau tablete.

Proba este supravegheată audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat și evaluare națională.

Evaluarea lucrărilorla simularea Evaluare Națională 2021 - română va fi făcută de doi profesori evaluatori. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate, în unitatea de învățământ, președintele comisiei de organizare a simulării examenelor naționale solicită comisiei județene/ a municipiului București nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unității de învățământ, se arată în procedura de organizare transmisă pe 8 martie către școli.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Notele obţinute la simulări evaluarea națională 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Testele de antrenament, pentru simulare evaluarea națională 2021, realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, sunt publicate în fiecare zi de luni, iar baremele de corectare a subiectelor, în fiecare zi de vineri. Primele teste au fost publicate pe 22 februarie. Frecvența acestora va crește la de două ori pe săptămână din luna mai.

Simulare Evaluarea Națională 2021 -Vezi în ordinul de ministru din 5 martie ce materie a fost scoasă din programa de examen pentru simulări, la fiecare disciplină (click aici - fișier pdf)

Simulare Evaluarea Națională 2021 - Toate testele de antrenament pot fi descărcate aici

Programa adaptată pentru examenele naționale a fost publicată în Monitorul Oficial pe 5 februarie.

Simulare Evaluare Națională 2021 - Descarcă aici programa adaptată pentru Evaluare Națională 2021 (publicată în Monitorul Oficial pe 5 februarie)

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu când a semnat ordinul privind materia adaptată.

CALENDARUL de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021:

7 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea națională

  • 22 iunie 2021 - Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021 - Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021 - Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 - Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Hotnews.ro va prezenta în timp real toate informațiile despre Evaluarea Națională 2021, subiecte și barem la română la simulare Evaluare Națională 2021.