Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis joi să numească o nouă echipă de conducere la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, așa cum ceruseră circa jumătate dintre profesorii din școală care săptămânile trecute au protestat, alături de elevi și părinți, față de relocarea școlii dar și față de directorii numiți la începutul lunii februarie.

Protest la Colegiul SincaiFoto: Hotnews

Noua echipă, care a fost propusă de profesorii contestatari, este formată din Țeca Mircea, profesor de matematică, director general și Sotiriu Doina, profesor educatie fizică, director adjunct.

Aceștia îi înlocuiesc astfel pe Luminița Gheorghiu, momentan aflată în concediu medical, și Grațiela Surdu, care își dăduse demisia în urmă cu o săptămână, potrivit surselor HotNews.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarase pe 25 februarie că îşi exprimă convingerea că actuala conducere a Colegiului „Gheorghe Șincai” va fi schimbată cu una "care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment".

„O precizare importantă, şi îmi aleg bine termenii, îmi exprim convingerea că în foarte scurt timp şcoala va avea o altă conducere care să manifeste mai multă competenţă în a apăra drepturile elevilor şi profesorilor decât se întâmplă în acest moment. Numirea conducerii şcolii este apanajul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, nu al ministrului, articolul 248, alineatul 7, dar sunt convins, subliniez, că Inspectoratului Şcolar Bucureşti va avea înţelepciunea să aleagă o nouă conducere care să contribuie la revenirea la normal a lucrurilor în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai”, a declarat atunci ministrul, citat de News.ro.

  • Schimbările dese ale conducerii Colegiului au loc în contextul scandalului provocat de solicitarea Primăriei Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, de a reloca școala în scopul unor lucrări controversate de renovare și consolidare.

Amintim că directoarea de la Șincai, Luminița Gheorghiu, în funcție de la începutul lunii, a fost contestată de jumătate dintre profesorii de la liceu, aceasta fiind numită de Inspectoratul Școlar Municipal București în funcție deși consiliul profesoral votase și înaintase o altă numire.

Aceasta a refuzat, în urma protestelor de luna trecută, să semneze protocolul de relocare cu primăria și inspectoratul, realizat în prezența ministrului Educației, gest care a fost însă considerat tardiv de profesorii contestatari, care i-au cerut demisia.

Gheorghiu a declarat atunci pentru HotNews.ro că „Ceea ce vreau este să apăr interesele tuturor de asta am venit aici. Nu mă gândesc la demisie atâta vreme cât sunt numită legal, cealaltă propunere pentru echipa de directori a fost refuzată de către ISMB (Inspectoratul Școlar București - n.r.), sunt convinsă ca au avut motive și, dincolo de asta, mă voi gândi la ce este de făcut în continuare.”

Citește aici despre protocol și despre protestele de la Șincai