Reprezentații organizațiilor de studenți se declară „indignați” de faptul că premierul Florin Cîțu nu a acceptat, în cadrul întâlnirii pe tema eliminării gratuității la călătoriile cu trenul, „nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuității de la domiciliu la centrul universitar”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Prim-ministrul s-a poziționat ferm împotriva gratuității studenților la transportul feroviar, invocând considerente ideologice. Suntem profund indignați de faptul că reprezentanții Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuității de la domiciliu la centrul universitar”, se precizează într-un comunicat al ANOSR:

„Vom continua demersurile la Parlament și sperăm că partidele își vor respecta angajamentele date”, anunță aceștia.

Săptămâna trecută, premierul a anunțat că studenții nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul pe calea ferată, ci vor avea o reducere de 50%.

"Se revine la 50% reducere la transportul cu trenul pentru studenți. Nu văd aici un capăt de țară", a declarat premierul.

El a spus că țări dezvoltate, precum Austria sau Franța, nu au gratuitate la transportul cu trenul pentru studenți, ci doar reduceri de 50 sau 60%.

Tot miercurea trecută, liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut că va fi menţinută gratuitatea transportului pentru studenţi, însă doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi cea în care îşi fac studiile.

Întrebat despre declarațiile liderului PNL, Florin Cîțu a răspuns: "Ne uităm și la această variantă, sunt mai multe variante, dar eu vă zic ce vedem în Uniunea Europeană. România este cam singura țară unde se dau astfel de gratuități. Am fi noi cei mai generoși și nu suntem cei mai bogați".