Elevii au stat în curte distanțați și cu pancarte din foi A4 pe care au scris „Și eu sunt Șincai”.
Profesorii și-au continuat protestul la rândul lor și, din informațiile noastre, vor continua acțiunile de protest până o rezolvare a situației.



Actuala directoare a Colegiului este Luminiția Gheorghiu, numită după demisia Marietei Popa, la rândul său numită pe 4 ianuarie în această funcție, care, din informațiile Hotnews.ro, a vorbit despre faptul că este „expert în relocare”.
Primăria Sectorului 4 a depus pe 4 februarie o cerere în instanță pentru o ordonanță președințială de evacuare a colegiului Șincai, care urmează să fie discutată de către Judecătoria Sectorului 4 pe 16 februarie.
Pe rolul instanței se află un alt proces, intentat după ce Consiliul de Administrație a refuzat relocarea colegiului cerută de primăria condusă de Daniel Băluță. Primul termen al procesului va fi în 15 martie.
"Există disponibilitate de dialog din partea profesorilor și sunt convins că și din celelalte părți există disponibilitate la dialog. Există mai multe variante de relocare care vor fi stabilite de comun acord între școală - inspectorat- primărie - părinți - minister”, a mai spus Cîmpeanu.
Atât părinții, cât și profesorii pun la îndoială expertiza potrivit căreia clădirea de patrimoniu în care se află Șincai, a cărei construcție a fost finalizată în 1928, ar avea un risc seismic de gradul II și acuză primăria condusă de Daniel Băluță de lipsă de transparență.
„Vă asigurăm că între vieţi omeneşti şi clădiri de patrimoniu, nimeni dintre noi nu contestă decizia de a alege vieţile omeneşti. Dar pericolul prăbuşirii zidurilor peste elevii şi profesorii colegiului nu este dovedit de Primăria Sectorului 4, care fie se încurcă în justificări din neştiinţă, fie ne încurcă pe noi cu rea intenţie”, arată în scrisoarea deschisă transmisă președintelui României cei 26 de profesori semnatari.
Reprezentanții Primăriei Sector 4 au declarat atunci pentru HotNews.ro că nu doresc să comenteze speța deoarece este pe rol un proces cu Consiliul de Administrație al liceului în ceea ce privește mutarea elevilor temporar în altă locație.
Legea spune ca reteaua scolara nu poate fi modificata decat in anumite conditii una fiid ca trebuie realizata cu minim 6 luni inainte de inceprea anului scolar si nu in timpul anului scolar.
Eu am câștigat lupta cu sectorul 4.
Sa respecte sau sa modifice legea dacă vor sa modifice rețeaua școlară .
Da m-am activat am scris patriarhiei despre mănăstirea pe care dorea sa o facă primarul sectorului 4 din fonduri europene sub titulatura de liceu tehnologic.
Nu inteleg logica protestelor elevilor si profesorilor. Vrea cineva sa le ia cladirea si sa-i mute definitiv in altb loc?
Știe avocatul poporului.
Și in cazul mutării șincai in colegiul tehnic neacreditat comunitatea Adventista .
Chiar n-au avut timp sa renoveze scoala, cand toata lumea era online?
Pa una alta sa respecte DAUILegea.