Poliţiştii au declanşat o anchetă penală împotriva profesorului de matematică de la Liceul ''Dimitrie Leonida'' din Piatra-Neamţ care i-a cerut poze nud unei eleve în vârstă de 21 ani de la o clasă de seral.

Mesaj PipirigeanuFoto: Rise Project

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat, miercuri, că în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de hărţuire sexuală.

"În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În paralel, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă.

Inspectorul şcolar general Mihai Obreja a declarat, pentru Agerpres, că în cazul profesorului acuzat de hărţuire sexuală se va ajunge, cel mai probabil, la desfacerea contractului de muncă.

De asemenea, directoarea adjunctă a liceului a demisionat, marţi seara, la solicitarea conducerii ISJ Neamţ. Directoarea adjunctă Mihaela Zachman susținea că incidentul nu este problema școlii și că "eleva trebuia să facă plângere la poliție că este agresată". "Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”, susținea ea.

Ancheta penală şi administrativă împotriva profesorului de matematică a fost declanşată după ce cazul a fost semnalat de Rise Project, care a prezentat capturi ale mesajelor trimise elevei de către profesor. Publicația a scris că profesorul de la liceul tehnologic i-a cerut elevei să-i trimită fotografii cu ea dezbrăcată, iar după ce aceasta a reclamat situația la conducerea unității școlare a insultat-o și a încercat să o intimideze.