Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri în interviu pentru HotNews.ro că va propune un tarif de 100 de lei pe oră pentru profesorii care vor face ore remediale.

Sorin Cîmpeanu, la HotNews.roFoto: Hotnews

„Discutăm de un tarif orar unic pe care să fie plătite cadrele didactice care fac ore suplimentare cu copii. Eu propun să fie plătite la maximul tarifului de plată cu ora pe care îl are un profesor cu 25 de ani de vechime. Acest tarif este de 100 de lei pe oră. Aceste acțiuni remediale cred că vor fi făcute în bună parte de profesori tineri, care au salarii mai mici, cred că este avantajos și motivant pentru că acțiunile remediale trebuie particularizate și profesionalizate. Am pierdut mult prin predarea online și trebuie recuperat”, a declarat Cîmpeanu.

„Voi iniția o OUG prin care aceste lucruri să fie propuse spre aprobare și sunt convins că vor putea fi aprobate. Există acoperirea financiară”, a mai spus acesta.

„Pachetul mediu va fi de 5 ore remediale pe săptămână, ar putea fi o oră în plus de luni până vineri. Programul va fi stabilit de profesor după ce a identificat pierderile, cu consultarea părinților. Este strict la latitudinea lor. Acolo unde pierderile au fost mai mari, e nevoie firesc de un număr mai mare decât pachetul mediu”, a explicat ministrul.

Interviul este LIVE și poate fi urmărit aici

Cu câteva zile în urmă, ministrul afirmase că profesorii care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev.