Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a decis excluderea lui Laurențiu Baranga din Registrul Național al Evaluatorilor (RNE), gestionat de agenție, transmite Mediafax.

Laurentiu BarangaFoto: Hotnews

Laurențiu Baranga a fost inclus în Registrul Național al Evaluatorilor în anul 2013, în baza unei proceduri care în prezent nu mai este în vigoare, care presupunea doar confirmarea calității de titular cu funcția didactică de conferențiar sau profesor într-o instituție de învățământ superior acreditată, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 75/2005 privind asigurarea calității educației, și promovarea unor teste susținute pe platforma online a agenției destinată experților evaluatori, precizează instituția.

În prezent, orice solicitare de a deveni membru RNE-ARACIS, înainte de a primi dreptul de a susține testele de evaluare necesare, este supusă analizei Comisiei de experți permanenți care gestionează domeniul de activitate în care dorește să activeze candidatul respectiv, pentru a fi evaluată experiența profesională, managerială și în domeniul asigurării calității a solicitantului. Rezultatul analizei este validat de BEX al Consiliului ARACIS.

Citește și Cum a ajuns fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor profesor universitar și conducător de doctorate deși instanța i-a desființat diplomele false încă din 2016

„De asemenea, menționăm faptul că de la data dobândirii calității de membru în Registrul Național al Evaluatorilor, gestionat de ARACIS, și până în prezent, domnul Laurențiu Baranga nu a participat la nicio activitate de evaluare externă desfășurată de ARACIS”, mai precizează ARACIS.

Laurentiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice, este arestat la domiciliu. Laurențiu Baranga a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat săptămâna trecută, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Înainte de fi numit șef al ONPCSB, Laurențiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).