Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru Hotnews.ro că specialiștii de la Ministerul Educației exclud varianta înghețării anului școlar. Monica Anisie a spus că toate scenariile pe care Ministerul Educației le va avea le va discuta cu toți actorii implicați în educație.

Monica AnisieFoto: edu.ro

„La acest moment, specialiștii din Ministerul Educației nu iau în calcul, exclud varianta înghețării anului școlar. Trebuie precizat că toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii. Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie la interviul HotNews.ro. Ministrul a spus că nu poate face public niciun scenariu până când specialiștii și toți cei implicați în educație nu se vor pune de comun acord.

Ministrul Educației a mai spus că îi roagă pe elevi, studenți și pe profesori să stea în casă și să continue învățarea acasă.

”Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”, a mai spus Anisie.

Ministrul Educației a mai declarat că va căuta soluțiile cele mai bune, dar se va uita și la celelalte sisteme de educație din Uniunea Europeană.

  • Interviul integral cu ministrul Educației, Monica Anisie, poate fi urmărit mai jos: