”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o intervenție pentru Hotnews, după ce Raluca Turcan a spus că există mai multe scenarii privind anul școlar, printre care și repetarea anului școlar.

Monica AnisieFoto: edu.ro

”La acest moment, Ministerul Educației evaluează situația la care ne aflăm. Și în funcție de prelungirea stării de urgență Ministerul Educației va veni public cu precizări săptămâna aceasta referitor la ce scenariu am putea adopta în funcție de timpul în care vom relua cursurile”, a spus Monica Anisie pentru Hotnews.

Ministrul Educației a declarat că în privința scenariului pe care îl va adopta ministerul vor exista consultări cu toate părțile implicate, dar că nu există ”sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”.

”Ceea ce vreau să spun public este că Ministerul Educației, împreună cu partenerii sociali, sindicate, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi și asociațiile de studenți, va realiza consultări și nu va lua nicio decizie fără aceste consultări. Trebuie să precizez faptul că nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”, a spus Anisie.

Întrebată despre declarațiile vicepremierului Raluca Turcan, Monica Anisie a spus: ”Probabil că doamna vicepremier a consultat și alte scenarii din statele din jurul nostru, însă la momentul acesta Ministerul Educației nu ia în calcul un astfel de scenariu”.