​​Proiectul "Teleşcoala" se extinde şi vor fi difuzate şi lecţii în limba maghiară. "La solicitarea reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului 'Teleşcoala', TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară. În acord cu misiunea sa publică, TVR va realiza proiectul 'Teleşcoala' cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale", informează un comunicat al Televiziunii publice citat de Agepres.

TelescoalaFoto: Hotnews

Lecțiile în limba maghiară vor fi difuzate pe TVR 3, dar şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu Mureş şi Cluj.

Elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatică şi ştiinţe sociale.

"Teleşcoala" este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Citiți și:

TVR: Teleșcoala pentru elevii care stau acasă începe pe 16 martie

Teleșcoala pe TVR2: ce ORAR vor avea elevii care vor să învețe de la tv pentru examenele naționale VIDEO