Și Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași anunță măsuri pentru limitarea riscului de infecție cu coronavirus, una dintre decizii fiind ca din 11 martie și până la sfârșitul lunii cursurile să se desfășoare on-line, pe platforma de e-learning. Prima Universitate de Medicină care a luat astfel de măsuri duminică, după anunțarea de către autorități a unor măsuri de limitare a extinderii COVID, este cea din București, dând un semnal în contradicție cu poziția ministrului Educației, care a spus astăzi că nu este cazul să ne alarmăm.

HotNews.roFoto: Hotnews

Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași anunță că duminică s-a întrunit Consiliul de Administrație și a decis următoarele măsuri:

  • I. În perioada 9 – 10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenții. În acest interval, Decanatele facultăților vor evalua spațiile necesare pentru relocarea activităților didactice din spitale.
  • Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultățile și specializările se vor desfășura on-line, pe platforma de e-learning.
  • II.1. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfășura conform orarului deja stabilit.
  • II.2. Stagiile clinice se vor desfășura, sub formă de prezentări de caz (Case-Based Learning și Problem-Based Learning), în spațiile de învățământ ale Universității, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 și 10 martie 2020 și postat pe site-ul www.umfiasi.ro.
  • II.3. Sesiunea pentru examenele credit se va desfășura conform programării stabilite.
  • Serviciile administrative vor lua măsurile care se impun pentru funcționalizarea tuturor spațiilor care pot fi utilizate în scopuri didactice și pentru intensificarea măsurilor profilactice specifice.
  • Deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic și mobilitățile studentești de tip outcoming și incoming se suspendă.
  • Orice nouă decizie privind activitatea didactică viitoare va fi postată pe site-ul universității (www.umfiasi.ro), pe newsletter (link:news.umfiasi.ro) şi pe pagina oficială de facebook a Universității (https://www.facebook.com/UMFGrigoreTPopaIasi/), pe care vă rugăm să le consultați frecvent. Conducerea UMF Iași invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, Universitatea „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9 martie 2020-31 martie 2020. Astfel studenții de la facultățile cu profil medical urmează să facă aceste cursuri fie în spațiile didactice din afara spitalelor, fie prin diseminarea cunoștințelor utilizând instrumente digitale de comunicare.

Din 25 februaire, Universitatea ”Ovidius” a suspendat stagiile clinice de Boli Infecțioase pentru 30 de zile.

Reprezentanții universității fac apel către toți membrii comunității academice (personal didactic, didactic auxiliar, administrativ, studenți, masteranzi, doctoranzi și rezidenți) să respecte cu strictețe recomandările date pentru igiena individuală și colectivă.