Universitatea de Medicină și Farmacie din București a decis duminică să suspende cursurile și examenele pentru toți studenții până la sfârșitul lunii martie. Decizia reprezintă un semnal important dacă ținem cont că este vorba de o universitate de medicină și vine în contradicție cu poziția ministrului educației, care a spus astăzi că nu este cazul să ne alarmăm.

UMF Carol Davila BucurestiFoto: Facebook - UMF Carol Davila Bucuresti FMAM

De menționat că instituțiile de învățământ superior dispun de autonomie și pot lua astfel de decizii fără acordul Ministerului Educației.

Anunțul postat pe site-ul UMF:

”Consiliul de Administrație al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București întrunit în regim de urgență, în data de 08.03.2020 ora 13.00, hotărăște:

Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începând cu data de 09.03.2020 și până la data de 31.03.2020, în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență.”