Ordonanța de Urgență privind decontarea transportului elevilor, publicată marți cu o eroare în Monitorul Oficial, a fost fost corectată. Astfel, miercuri seara, a fost publicată în Monitorul Oficial o rectificare prin care se precizează că în loc de "emise de operatorii de transport rutier" se va citi: "emise de operatorii de transport".

RectificareFoto: Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență va fi urmată de norme metodologice prin care va fi stabilit concret modul în care va fi decontat transportul elevilor, potrivit unei declarații făcute miercuri, la Antena 3, de ministrul Educației, Monica Anisie.

Amintim că Monica Anisie a declarat pentru Hotnews că ordonanța publicată marți în Monitorul Oficial nu este cea aprobată de Guvern în ședința din 4 februarie 2020, ci o variantă inițială care ulterior a fost schimbată.

Dintr-o regretabilă eroare materială a fost publicată o variantă inițială a ordonanței de urgență, nu cea aprobată în ședința de guvern. Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, în Monitorul Oficial, în care scrie 'transport', nu 'transport rutier', așa cum a apărut astăzi. Eu mi-am păstrat promisiunea ca toți elevii să beneficieze de decontarea navetei pe orice fel de trasport”, a spus Monica Anisie pentru HotNews.

Actul normativ prevede că elevilor de liceu care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport de tip navetă zilnică, pe distanțe de maxim 50 de kilometri, sau li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-intors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă. Documentul arată că decontarea se face pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier.

Primii care s-au sesizat au fost elevii de la Consiliul Național al Elevilor care au criticat Ministerul Educației că nu și-a ținut promisiunea și a ajuns să-i discrimineze pe elevi.

Citește și Eroare la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței privind decontarea navetei elevilor/ Monica Anisie: Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, aprobată de Guvern