Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Hotnews că ordonanța privind decontarea transportului elevilor publicată marți în Monitorul Oficial nu este cea aprobată de Guvern în ședința din 4 februarie 2020, ci o variantă inițială care ulterior a fost schimbată.

Microbuz scolarFoto: News.ro

Dintr-o regretabilă eroare materială a fost publicată o variantă inițială a ordonanței de urgență, nu cea aprobată în ședința de guvern. Miercuri apare forma rectificată, cea corectă, în Monitorul Oficial, în care scrie 'transport', nu 'transport rutier', așa cum a apărut astăzi. Eu mi-am păstrat promisiunea ca toți elevii să beneficieze de decontarea navetei pe orice fel de trasport”, a spus Monica Anisie pentru HotNews.

Reamintim că, marți, Monitorul Oficial a publicat ordonanța de urgență privind decontarea transportului elevilor, dar ordonanța curpinde numai transportul rutier.

Actul normativ prevede că elevilor de liceu care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport de tip navetă zilnică, pe distanțe de maxim 50 de kilometri, sau li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-intors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă. Documentul arată că decontarea se face pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier.

Primii care s-au sesizat au fost elevii de la Consiliul Național al Elevilor care au criticat Ministerul Educației că nu și-a ținut promisiunea și a ajuns să-i discrimineze pe elevi.

Citește și: Ordonanța pentru transportul elevilor, în Monitorul Oficial/ Consiliul Național al Elevilor: Cei care fac naveta cu trenul au fost excluși