​Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități, anunțată joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.Conducerea SNSPA anunță că a acceptat invitația și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, arată conducerea SNSPA într-un comunicat de presă.

Miliardarul George Soros a afirmat joi că noua rețea de universități va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. Rețeaua va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA.

George Soros a adresat o invitație de colaborare membrilor CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, un consorțiu universitar european din care face parte CEU, împreună cu Science Po (lider), Universitá Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Noua rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, „Open Society University Network” (OSUN) va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume.

De precizat că din consorţiul universitar european CIVICA fac parte Science Po (lider), Universitá Bocconi, Central European University, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și SNSPA.

Citiți și:

George Soros anunță că va finanța cu un miliard de dolari o nouă rețea universitară / Un nou atac la adresa lui Trump: Un escroc și un narcisist

Remus Pricopie a fost reales rector al SNSPA