​​Ministerul Educației dă replica sindicatelor care spun că activitatea din învățământ va fi blocată din cauza blocării detașărilor și arată că ​doar 1,53% din posturi vor fi afectate de prevederile OUG nr.1/2020. Ministerul a cerut o analiză de la inspectoratele școlare cu privire la impactul prevederilor din ordonanța de urgență care arată că numărul posturilor care se vor vacanta sunt puține.

catalogFoto: Hotnews

”Ministerul Educației și Cercetării a solicitat Inspectoratelor Școlare Județene / Inspectoratului Școlar al Municipiului București o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice”, se arată într-un comunicat MEC.

Aceeași sursă arată că inspectoratele vor monitoriza școlile unde se vor vacanta posturi.

”Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Școlare Județene / Inspectoratului Școlar al Municipiului București, evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar. Inspectorii școlari generali vor monitoriza desfășurarea activității unităților de învățământ și vor lua toate măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că sindicatele din educație au cerut, vineri, Guvernului să găsească de urgență o soluție pentru a fi deblocate detașările din învățământ care, în prezent, sunt sistate prin OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

Citește și: Detasările din învățământ sunt sistate/ Sindicate: Cerem Guvernului să găsească de urgență o soluție pentru a nu bloca învățământul