Detasările din învățământ sunt sistate/ Sindicate: Cerem Guvernului să găsească de urgență o soluție pentru a nu bloca învățământul

de A.O.     HotNews.ro
Vineri, 10 ianuarie 2020, 12:32 Actualitate | Educatie


Protest profesori
Foto: Hotnews
Sindicatele din educație cer Guvernului să găsească de urgență o soluție pentru a fi deblocate detașările din învățământ care, în prezent, sunt sistate prin OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare. Sindicaliștii spun că mulți angajați ai aparatului administrativ lucrează în școli prin detașare, iar când aceasta le va expira locurile vor rămâne neocupate. ”Prin prevederile Art. III din OUG nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, toate detașările încetează imediat ce ordonanța de urgență intră în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă remis Hotnews de către Federația ”SpiruHaret”.

În condițiile în care Guvernul și Ministerul Educației și Cercetării nu vor găsi o soluție de urgență, riscăm ca în multe unități de învățământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte din contabili erau detașați din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unități de învățământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, șoferi de microbuz școlar sau fochiști. FSE „SPIRU HARET“ nu a susținut niciodată practica detașărilor pe posturile didactice auxiliare și nedidactice însă, în situația actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

OUG nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normativ prevede, la Art. III, că:

(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ocuparea prin detaşare a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, se poate realiza numai cu personal angajat în instituţii şi autorităţi publice.

(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, detaşările care nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin. (1) încetează de drept.“
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2861 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Blocaj? (Vineri, 10 ianuarie 2020, 12:40)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Invatamantul e in fundul gropii de decenii, nu e numai blocat. Iar Sindicatele sunt principalii complici la distrugerea invatamantului. Un corp profesoral indolent, incompetent, agramat si acultural, interesat doar de meditatii, sporuri, mita si... cam atât. Unii nu iau nota de trecere nici macar la examene la care ar trece chair si proprii lor elevi.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by