Avocatul Poporului recomandă directorului de la Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța să organizeze concurs pentru un al treilea post de paznic și să renunțe la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei în școală. Recomandarea a fost făcută după ce Avocatul Poporului a deschis o anchetă la Liceul Teoretic ”Traian” din Constanța, în urma abuzurilor reclamate de eleva Roxana Șerban în chestiunea colectării ilegale a fondului școlii de la acest liceu, caz despre care HotNews.ro a scris aici.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 25 octombrie 2019, a efectuat o anchetă și a emis o Recomandare către directorul Liceului Teoretic Traian din Constanța, în care solicită: trecerea celor două posturi de paznic, existente deja, din regim de noapte în regim de paznic de zi şi renunţarea la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei; organizarea concursului pentru ocuparea celui de al treilea post de paznic și montarea unui sistem de alarmă centralizat”, se arată într-un comunicat al instituției.

”În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, faptul că directorul unității de învățământ nu a demarat procedura legală și nu a întreprins nici un demers, prealabil publicării articolului de presă, în vederea obținerii finanțării serviciului de pază pentru care, potrivit legii, există posibilitatea de a fi asigurat din bugetul local”, se mai arată în document.

În luna octombrie, eleva a făcut public un tabel cu banii strânși pentru ”fondul școlii” și a afirmat că în urma postării de pe Facebook a fost agresată de părinții din Consiliul Școlar pentru că a denunțat această practică ilegală.

Citiți și:

Elevii din Constanța îi cer primarului să asigure banii de pază pentru școli/ Câți bani dau părinții pentru fondul școlii de la un liceu din Constanța

Eleva care a dezvăluit câți bani se strâng la un liceu din Constanța a fost certată de părinții din Consiliul Școlar al Elevilor