Elevii de clasa a VII-a nu au încă manuale de Matematică, Chimie şi Istorie, licitaţiile pentru acestea nefiind finalizate având în vedere că s-au depus contestaţii, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, pentru Agerpres.

ManualeFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, la celelalte discipline elevii bucureşteni au manuale.

"Nu avem deloc manuale la Matematică, Chimie şi Istorie pentru clasa a VII-a, acolo avem probleme. În altă parte nu avem probleme. Celelalte manuale au fost distribuite, dar la acestea nu s-au finalizat licitaţiile întrucât au fost depuse contestaţii. Licitaţia încă nu s-a terminat pentru că sunt contestaţii la cele trei manuale. Contestă evaluarea manualelor care nu au trecut", a precizat Marina Manea.

Editorii spun că manualele de Chimie și Matematică sunt gata

Pe de altă parte, Asociația Editorilor din România spun că manualele de Chimie și Matematică pentru clasa a VII-a sunt gata să fie trimise în școli, dar acest lucru nu se întâmplă din cauză că nu există un ministru al Educației care să semneze ordinul de aprobare a manualelor. ”Numai manualul de Istorie se mai află în procedură de contestație. Chimia și Matematica sunt gata și pot fi trimise în școli, dar nu există un ministru care să semneze ordinul”, a declarat Mihai Mitrică, director executiv la Asociația Editorilor din România.

La începutul anului școlar, fostul ministru interimar al Educației, Daniel Breaz, spunea că sunt circa 16 sau 17 manuale care au fost contestate de cei participanți la licitații.

„Eu sper să le avem toate aceste manuale pe băncile elevilor. Chiar dacă am avut aceste contestații, nu din cauza ministerului le-am avut, ci din cauza celor care au depus contestații. Peste 99% din manuale se află deja în școli”, declara Daniel Breaz într-un interviu pentru Hotnews.

Citiți și:

INTERVIU Concluzia la care a ajuns ministrul interimar al Educației după ce a analizat programa școlară: Riscăm ca unele informații să fie uitate rapid / Ce spune Daniel Breaz despre testele grilă la examene și despre profesorii cu note sub 5 la titularizare

Totul despre anul școlar 2019-2020: anul cu cel mai mic număr de elevi din`90 încoace / Structura, calendarul examenelor naționale și problemele nerezolvate