Federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie au anunțat că intră în greva japoneză din cauza situației incerte în care se află examenul de rezidențiat. Printr-o postare pe pagina de Facebook studenții spun că toți cei care vor să participe la grevă să poarte mască medicală pe care să scrie ​​#Rezi.

HotNews.roFoto: Hotnews

În același mesaj, studenții susțin că situația de instabilitate politică creată după trecerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului creează premisele prelungirii crizei Rezidențiatului.

”Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern”, spun studenții.

Acțiunea studenților vine după ce examenul de rezidențiat a fost amânat pe 8 decembrie, deși trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie, din cauza lipsei unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului.

Citeste și: Decizie fără precedent: Examenul de rezidențiat se amână pentru 8 decembrie. Sorina Pintea: Suntem în imposibilitatea de a susține rezidențiatul pe 17 noiembrie