„Este regretabil faptul că în aceste zile au fost lansate în spațiul public opinii politice care tind să inducă în eroare și să genereze panică în rândul elevilor și părinților cu privire la opțiunile pe care tinerii le au în procesul de educare. Măsura luată de MEN oferă un drum mai bun în viață elevilor aflați la final de gimnaziu. Ea a fost concepută tocmai pentru a le oferi acestora o șansă în plus de a învăța o meserie, urmând ca apoi să își suplimenteze pregătirea, în funcție de evoluția propriilor competențe, inclusiv prin studii teoretice și prin susținerea examenului național de Bacalaureat. Așadar, niciun elev nu va avea viitorul blocat”, se arată în comunicat.
Potrivit MEN, metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat în anul școlar 2020-2021 a fost dezbătută în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației Naționale, primind avizul favorabil al partenerilor sociali, o singură asociație de elevi prezentând obiecții.
În privința profesorilor care au obținut note sub 5 la titlarizare, MEN susține că aceștia nu sunt nici repartizați, nici încadrați pe post. De asemenea, arată sursa citată, „participarea la concursul de suplinire organizat de inspectoratele școlare județene pentru posturile rămase vacante nu poate fi îngrădită, însă încadrarea pe un post într-o unitate de învățământ depinde de acest concurs, în sensul că un candidat trebuie să obțină cel puțin nota 5 pentru a fi angajat”.Președintele Klaus Iohannis a acuzat, din nou, vineri, de incompetență Guvernul PSD despre care spune că face „experimente cu efecte grave asupra educației copiilor din România”. Șeful statului a susținut că ordinul de ministru care trimite direct la profesională elevii de clasa a VIII-a care nu obțin media 5 la Evaluare Națională este „un demers mai degrabă segregaționist care nu ține cont de individualitatea fiecărui elev”.
Elevii care obțin sub media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat, joi, în Monitorul Oficial, și semnat de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.
In acest moment, sistemul educational urmareste doar maximizarea afacerilor posibile avind ca pretext educatia si nicidecum interesul copiilor.
Sa enumeram batjocura cu infinitatea de manuale alternative si auxiliare, bancile ne-ergonomice, improprii scrisului, fara tablii inclinate sau inaltimi reglabile, structurarea anului scolar pe semestre in loc de trimestre.
Desi exista un curriculum cu un numar minim de experimente ce trebuie efectuate la fizica/chimie/biologie, profesorii nu fac niciun experiment, pe motiv ca laboratoarele au devenit sali de clasa din cauza aducerii gradinitei la scoala.
Copilul meu, in centrul Bucurestiului, la un liceu de fite, nu a facut niciun laborator in tot gimnaziul.
Avea in schimb, un ghiozdan de 8 kg.
Care o fi situatia in restul tarii?
Chiar ar merita facuta o investigatie penala la respectiva "Federatie" sa se verifice de cine e controlata si pe cine reprezinta de fapt acest instrument .
Profesionalele pe diverse meserii sunt la o mare distanta unele de altele, fata de gimnaziu. Adica elevul trebuie sa calatoreasca mult ca sa ajunga la Profesionala care ii place.
Nu poti obliga pe cineva sa mearga la o Profesionala
apropiata si care nu-i place. Nu va invata nici acolo.
Mai bine s-ar renunta la 10 clase obligatoriu.
Cine vrea sa faca liceu va muncii necalificat sau slab calificat si va invata inca un an si va trece examenele sa intre la liceu.
Daca va merge la o Profesionala (mai ales care nu-i place) va fi silit sa invete si materiile de la Profesionala in loc sa invete pentru liceu.
Breaz are o conceptie in care altii sunt niste ,,prosti cu Profesionala" si el e un ,,cioroi destept" si trebuie sa fie ministru. In realitate ,,cioroiul Breaz" nu-i decat un tantalau impreuna cu tot Guvernul de ratati din care face parte.