Elevii de la Liceul ”Atanasie Marinescu” din Lipova, care au participat la un protest anti-PSD în faţa Primăriei Lipova, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă, nu vor primi alte sancțiuni în afară de absențe la ore, susțin reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Arad printr-un comunicat de presă.

Directorul certându-i pe elevii din Lipova că au ieșit la protestFoto: Hotnews

Ei spun că au vorbit cu reprezentanții inspectoratului care i-au asigurat că elevii participanți la protest nu vor primi alte sancțiuni. ”În urma celor întâmplate în această perioadă, Consiliul Județean al Elevilor Arad s-a asigurat că elevii Liceului ”Atanasie Marinescu” Lipova care au participat la manifestația din data de 10.05.2019 nu vor fi sancționați în mod necorespunzător”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Judeţean al Elevilor din Arad.

Reprezentanții elevilor mai spun că au vorbit și cu directorul liceului, care le-a comunicat că nu va exista nicio altă consecință pentru elevii protestatari.

”Am luat legătura în mod direct cu IȘJ Arad, cu președintele Consiliului Școlar al Elevilor din liceul respectiv, dar și cu mai mulți elevi prezenți la manifestație. Elevii declară că nu au fost amenințați de conducerea școlii în contextul sancționării în alt mod decât cel legal”, se mai arată în document.

Reamintim că săptămâna trecută, după ce mai mulți elevi au participat la protestul anti-PSD cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă la Lipova, județul Arad, conducerea conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a cerut explicaţii conducerii Liceului "Atanasie Marinescu" din Lipova cu privire la acest lucru.

Citește și:

Scandal după ce elevi de la un liceu din Lipova au mers să protesteze în timpul vizitei Vioricăi Dăncilă / Inspectoratul Școlar Arad cere explicații conducerii școlii

Aplaudacii doamnei Dăncilă. Câteva observații despre (re)educarea de la Lipova

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!