După ce profesorii de geografie au ieșit public și au spus că sunt nemulţumiţi de noua reformă a educaţiei anunţată de Ecaterina Andronescu, pentru că astfel geografia este scoasă de la Bac, ministrul Educației revine și spune că ”a scăpat geografia de la Bacalaureat” dar materia ar putea fi inclusă la proba de creativitate.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

”Nimeni nu este lipsit de greșeli să spunem așa. Am scăpat, deși am citit de 4 ori documentul pe care l-am prezentat public, la una dintre formulele de bacalaureat era istorie/geografie. Am scăpat geografia”, a declarat Ecaterina Andronescu la Digi 24.

”E o formulă, e o propunere. Vom rafina această propunere până când va deveni literă de lege”, a precizat Ecaterina Andronescu, care a mai spus că geografia poate fi inclusă și în proba de creativitate, propusă pentru 3 dintre tipurile de bacalaureat.

Profesorii de geografie din România au ieșit luni cu o poziție publică prin care spuneau că sunt nemulţumiţi de noua reformă a educaţiei anunţată de Ecaterina Andronescu.

Profesorii arătau că în noua schemă pentru Bacalaureatul diferenţiat, propusă de Ministerul Educaţiei, nu se găseşte şi disciplina Geografie, în condițiile în care geografia a avut o contribuţie mare la întregirea României, iar prin scoaterea materiei de la BAC se şterge de fapt o pagină din existența noastră ca națiune.

Profesorii de geografie protestează faţă de reforma Andronescu pentru Bacalaureat. Nici măcar regimul comunist nu și-a permis să distrugă geografia

Introducerea BAC-ului diferențiat. Variantele, puse în dezbatere

Cum arată BAC-ul creativ al Ecaterinei Andronescu: „Un om care nu produce idei nu se poate ridica de la orizontală”

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!