Liviu Rotaru, directorul Colgegiului "Mihai Eminescu" din Satu Mare, unde învaţă eleva de clasa a XI-a care şi-a scris nemulţumirile pe foaia de examen la simularea BAC 2019, spune că au mai fost două-trei astfel de lucrări în şcoală și au fost notate tot cu nota 1. Profesorul spune că mesajul fetei este unul firesc, care arată independenţă şi maturitate.

Colegiul Mihai Eminescu din Satu MareFoto: Wikipedia

"Mesajul este cât se poate de firesc, poate nu neapărat în concordanţă cu subiectul de acum. Exprimarea elevei este una destul de generală, iar principalul mesaj era că elevilor li se cere să memoreze prea mult. În ultima vreme, s-a mai schimbat structura subiectelor şi numai unul dintre subiectele de la română apelează la memoria lor. Se pot lua în seamă unele sugestii. Am citit lucrarea cu câţiva colegi. Şi cu eleva am discutat. Nicidecum nu ne-am gândit la vreo pedeapsă. Este un fel de independenţă, de maturitate", a declarat pentru HotNews.ro Liviu Rotaru, directorul Colegiului Mihai Eminescu din Satu Mare.

"Nu neapărat că încurajez astfel de atitudini, dar de multe ori şi noi, profesorii, ne exprimăm nemulţumirile", a mai spus dascălul.

În privinţa noilor schimbări propuse în educaţie, directorul spune că examenul de bacalaureat ar necesita unele modificări.

"În primul rând, reformele prea dese sunt deranjante. Dar în privinţa Bacalaureatului ar trebui să fie o modificare ţinând cont de rezultatele pe care le avem. Când zic modificare, mă refer la modificare în funcţie de nivelul de pregătire şi de activităţile lor", a spus directorul. El consideră că procentul de promovare la simularea examenului de bacalaureat la clasa a XII-a - 67,78% - este destul de mic.

Andreea Alexandra Varga, eleva care şi-a scris nemulţumirile în foaia de examen, este preşedinta Consiliului Elevilor din Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", dar şi din judeţul Satu Mare.

La simularea bacalaureatului, eleva a scris șase pagini cu nemulțumirile față de sistemul de educație, alăturându-se astfel protestului #foaiagoală iniţiat de Consiliul Naţional al Elevilor.

CITEȘTE ȘI: #foaiagoală: ​Ce a scris o elevă în foaia de examen de la simularea BAC 2019: „Am decis să protestez; nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze”

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!