Secţiune susţinută de MedLife

Prima reacție a învăţătorului de la Iaşi, acuzat că a corectat un cuvânt scris corect de un elev de clasa a II-a

de A.O.     HotNews.ro
Miercuri, 6 martie 2019, 11:00 Actualitate | Educatie


Lucrarea elevului de clasa a II-a
Foto: Facebook
Învățătorul de la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi susţine că părintele care îl acuză de notare incorectă nu este deloc prietenos cu profesorii de la şcoală. Spiridon Andrieş vine cu un punct de vedere după ce a fost acuzat de părinţii unui elev de clasa a II-a că a notat incorect o temă. Într-un comunicat de presă remis HotNews, dascălul povesteşte ce s-a întâmplat pe 1 februarie, atunci când a fost dată tema respectivă elevilor de clasa a II-a.

Învăţătorul spune că, pe 1 februarie, elevii au primit ca temă să copieze un text scris intenţionat în mod greşit pe tablă.

"Elevii au primit ca sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit – cu erori de scriere – pe care să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul. În notarea temei de acasă, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului și a scris, selectiv, doar câteva enunțuri care nu erau în totală concordanță cu textul scris la tablă", arată învăţătorul.

După o lună, învăţătorului i s-au cerut explicaţii de către o tânără venită la şcoală pentru calificatul Suficient primit de către elev, după cum scrie în comunicatul de presă.

"În data de 04.03.2019, după ore, s-a prezentat la școală o tânără care a cerut informații despre situația școlară a elevului, după care a prezentat o fotografie a unei secvențe din tema mai sus menționată din caietul elevului, cerându-mi să-i motivez calificativul Suficient. Deși tema data din luna februarie, explicațiile au fost cerute insistent după o lună", spune învăţătorul Spiridon Andrieş.

Dascălul spune că părintele care a reclamat nedreptatea pe Facebook l-a agresat verbal și amenințat în clasă, de față cu elevii.

"Familia refuză să participe la activitățile inițiate de mine și de colectivul de părinți, restricționând chiar și accesul elevului. Mai mult decât atât, îmi amintesc că anul trecut domnul Tarnoveski Ionel s-a prezentat la școală pentru a cere explicații doamnei profesor de engleză cu privire la evaluarea fiului său. Discuția lor a degenerat într-o altercație verbală în care domnul Tarnoveski Ionel a adresat injurii doamnei profesor, amenințând-o cu bătaia(...) Luând atitudine în această situație, am fost și eu agresat verbal și amenințat în clasă, de față cu elevii. Astfel, am înștiințat conducerea școlii, care a sesizat organele de poliție de la Secția 2 ", mai scrie învăţătorul.

CITEŞTE Şi Reacția ministrului Educației după ce un învățător ar fi corectat un cuvânt scris corect de un elev de clasa a II-a. „Să-l trimitem într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră”


Remintim că, după ce părintele Ionel Tarnoveski a postat pe Facebook tema elevului acuzând învăţătorul că l-a notat incorect pe elev, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că învăţătorul din Iaşi, care a corectat scrisul corect al unui copil, va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul şcolii va avea rolul de a rezolva punctual situaţia.

De asemenea, marţi seara, reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au postat pe pagina lor de Facebook un comunicat al părinţilor elevilor de clasa a II-a în care îi iau apărarea învăţătorului din Iaşi care nu l-ar fi notat corect pe elevul din clasa a II-a de la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi. În acest comunicat de presă părinţii arată că, în realitate, incidentul semnalat de părintele elevului din clasa a II-a este prezentat cu rea voinţă.

CITEŞTE ŞI O altă versiune a incidentului cu învățătorul din Iași. Care ar fi fost, de fapt, cerința exercițiului în care apărea cuvântul „patinuar”


IATĂ MAI JOS Punctul de vedere integral al învăţătorului:

"Doresc să fac câteva precizări cu privire la situația creată de publicarea selectivă pe rețelele de socializare, în speță pe Facebook, a unei secvențe din tema pentru acasă din data de 01.02.2019, de către părintele Tarnoveski Ionel, în data de 04.03.2019.

În data de 01.02.2019, elevii clasei a II-a B au primit ca temă pentru acasă un exercițiu care a avut ca scop remedierea unor greșeli de scriere frecvente: scrierea corectă a cuvintelor cu diftongii oa/ua – pentru evitarea confuziei, despărțirea corectă a cuvintelor în silabe la capătul rândului și articularea corectă a pluralului substantivului copil.

Elevii au primit ca sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit – cu erori de scriere – pe care să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul. În notarea temei de acasă, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului și a scris, selectiv, doar câteva enunțuri care nu erau în totală concordanță cu textul scris la tablă.

În data de 04.03.2019, după ore, s-a prezentat la școală o tânără care a cerut informații despre situația școlară a elevului, după care a prezentat o fotografie a unei secvențe din tema mai sus menționată din caietul elevului, cerându-mi să-i motivez calificativul Suficient. Deși tema data din luna februarie, explicațiile au fost cerute insistent după o lună.

Precizez, în cele ce urmează, că nu există, în acest caz, o colaborare firească a familiei cu școala. Familia refuză să participe la activitățile inițiate de mine și de colectivul de părinți, restricționând chiar și accesul elevului. Mai mult decât atât, îmi amintesc că anul trecut domnul Tarnoveski Ionel s-a prezentat la școală pentru a cere explicații doamnei profesor de engleză cu privire la evaluarea fiului său. Discuția lor a degenerat într-o altercație verbală în care domnul Tarnoveski Ionel a adresat injurii doamnei profesor, amenințând-o cu bătaia. Aceste amenințări au vizat, de fapt, toate cadrele didactice din școală. Luând atitudine în această situație, am fost și eu agresat verbal și amenințat în clasă, de față cu elevii. Astfel, am înștiințat conducerea școlii, care a sesizat organele de poliție de la Secția 2. Drept urmare, domnului Tarnoveski Ionel nu a mai venit la școală din acel moment.

Atât eu, cât și familia mea suntem profund afectați de neadevărurile și de speculațiile care au fost vehiculate în mass-media. Doresc să mulțumesc public părinților de la clasa a II-a B care și-au exprimat punctul de vedere printr-un comunicat de presă"

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24425 vizualizari

 • +5 (23 voturi)    
  chapeau, o re-cadrare la obiect, necesara... (Miercuri, 6 martie 2019, 11:19)

  demaGOGU [utilizator]

  ...a parintilor impertinenti.
  • -2 (20 voturi)    
   pe naiba... (Miercuri, 6 martie 2019, 13:07)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Fractura de logica: text scris incorect pe tabla, elevii trebuiau sa-l scrie corect.
   Si atunci de ce a taiat forma corecta?
   • -2 (10 voturi)    
    Pentru ca elevii trebuiau sa copieze de (Miercuri, 6 martie 2019, 15:45)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

    pe tabla textul cume era redactat si apoi sa evidentieze cu creionul ce era gresit si sa corecteze, ce sa-i faci daca intelegerea nu este punctul tau forte!
    • +3 (9 voturi)    
     Invatatorul... (Miercuri, 6 martie 2019, 21:34)

     paonipao [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     a intors-o crezand ca o sa iasa din incurcatura!
     I-a scapat si lui “patinuar”....si cate lipsuri o mai avea!
     Parintii copilului au clarificat: exercitiul cu greseala in speta este cu totul altul decat exercitiul la care facea referire invatatorul...l-au aratat pe caietul copilului era un exercitiu mai vechi!

     S-au ridicat mancatorii de rahat sa-si dea cu parerea....iar unii parinti de la scoala cu pricina sa-i sara in ajutor invatatorului nestiutor!
     Asta-i poporul, asta-i sistemul...!
     Se ridica unul si spune ca ceva nu este in regula, si pe buna dreptate.....si-i sare multimea in cap ca a iesit din rand!
     Asta este neamule!
     Nu te vei face niciodata bine!
 • +14 (40 voturi)    
  ce tampenie.. (Miercuri, 6 martie 2019, 11:19)

  gabone [utilizator]

  "exercițiu care a avut ca scop remedierea unor greșeli de scriere frecvente" - copilul a trecut deja testul asta se pare.. dar a fost notat cu S ca nu a fost "în totală concordanță" cu ce voia invatatorul !!!

  Pe langa peniilitatea exercitiului si cerintelor stricte, este penibila si nota acordata! Si asta doar pt ca acel copil a rezolvat "exercitiul" dar nu identic cum voia invatatorul.

  Sunt "profesori" care, daca un elev rezolva o problema altfel decat stia el, sau noteaza o variabila cu x in loc de t, ii taxeaza cu scaderea punctajului.

  Educatori limitati care asteapta aceleasi limite si de la copii :(
  • +4 (34 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 11:56)

   [anonim] i-a raspuns lui gabone

   • +2 (16 voturi)    
    Nu te mai intarata cu.... (Miercuri, 6 martie 2019, 12:32)

    Ponta [utilizator] i-a raspuns lui

    ....toti nulii intellectual care posteaza doar sa se simta valorosi. Probabil si el a facut la fel cand era in scoala, copilul lui nu poate sari mai departe de trunchi si iata asa se propaga o gena de imbecili intellectual dar cu pretentii.
    Colac peste pupaza vine si cealalta nulitate de ministresa, despre care exista istoric suficient sa fie scuipata sute de ani de acum incolo.
    Lucrurile se vor schimba atunci cand in scoli vor fi dascali competenti condusi de directori adevarati si nu slugi de partid sau pupincuristi de mare valoare, iar elevii care nu respecta reguli sa fie trimisi acasa asa cum se intampla si in alte tari din lumea in care traim si careia ne raportam dpv drepturi. Pentru cei care nu stiu, pe langa drepturi exista si obligatii, pe care, din prea multa imbecilitate cognitiva nu le inteleg foarte multi.
    Cand vom scapa de infectia comunista (probabil in 100-150 ani) vom deveni un stat modern cu o populatie civilizata care va respecta valorile normale intr-o societate, nu va mai vota toti tractoristii, si va incerca sa progreseze fara plagiat, sa faca bani nu din furat sau contracte oneroase cu statul etc., etc., atunci vom avea in presa scrisa si vorbita cu totul alte stiri sau tipuri de informatii, vom avea un ziar gen Financial Times, etc., etc., etc., si ma scuzati ca uitasem un Parlament normal (nu plin de strungari si borfasi).
    Pana atunci sa auzim numai de bine.
   • +4 (24 voturi)    
    ce aberatie de exemplu.. (Miercuri, 6 martie 2019, 12:41)

    gabone [utilizator] i-a raspuns lui

    Invatatorul a spus deja ce astepta de la copii.. iar acel copil a aratat deja ca stie. Singura problema e ca n-a facut EXACT cum a spus invatatorul. Iar asta nu e analfabetism functional..

    Ala nu e invatamant/educatie sa pedepsesti copilul ca n-a facut exact cum i-ai aratat tu atat timp cat A INTELES ce trebuie sa demonstreze ca stie si a facut-o deja!

    Sa pui un copil sa copieze cuvinte scrise gresit (sub motivarea ca ala e enuntul problemei).. asta da aberatie..
  • 0 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 12:05)

   [anonim] i-a raspuns lui gabone

   • +3 (11 voturi)    
    Învățătorul minte cu nerușinare (Miercuri, 6 martie 2019, 14:59)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui

    Încearcă să-și acopere propria greșeală printr-o minciună cât casa.
    • +6 (6 voturi)    
     Corect! (Miercuri, 6 martie 2019, 21:40)

     paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Harald

     Parintii copilului au aratat clar pe caietul copilului ca exercitiul la care facea referire invatatorul era mai vechi ...cu cateva pagini in urma celui cu greseala in speta!
  • -2 (18 voturi)    
   Oare chiar... (Miercuri, 6 martie 2019, 12:38)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui gabone

   ...suntem calificati sa stabilim ce exercitii sunt utile elevilor de clasa a 2-a ? N-ar trebui sa dam credit celor de meserie ? Riscam sa ajungem si in acest domeniu ca in sanatate,unde de multi doctori si cercetatori pe facebook s-a ajuns la respingerea vaccinurilor si la reaparitia unor boli demult disparute.Asa-i romanul specialist la orice,de la fotbal la invatamant,sanatate si rachete spatiale.
  • -2 (8 voturi)    
   esti de meserie? (Miercuri, 6 martie 2019, 13:12)

   iodixit [utilizator] i-a raspuns lui gabone

   ???
 • +12 (30 voturi)    
  patinuarul, elevul si moldovenii (Miercuri, 6 martie 2019, 11:20)

  nellino [utilizator]

  dupa ce am citit postarea initiala, raspunsul parintilor indignati si explicatia invatatorului ridic urmatoarele intrebari:
  - cine s-a dus sa il confrunte pe dascal: tatal, mama sau o tanara?
  - agresarea fizica a invatatorului s-a facut anul asta sau anul trecut
  - agresarea fizica a profesoarei de engleza s-a facut anul asta sau anul trecut
  - ceea ce a aratat Tarkovski (sic!) pe siteul lui se refera la bucata corectata sau bucata gresita? pentru ca mi se pare ca trebuie sa dai dovada de o imbecilitate cronica sa corectezi o bucata de text pentru ca NU a fost scrisa gresit!!! Iar daca bucata aia de text este cea corecta inseamna ca DOMNUL dascal isi merita flegmele.
  • -4 (20 voturi)    
   Bai nellino, (Miercuri, 6 martie 2019, 12:44)

   Ponta [utilizator] i-a raspuns lui nellino

   In primiul si primul rand schimba-ti numele de postac in NULINO. De fapt asta ar fi realitatea corecta.
   Iti explic ca pentru tampiti:
   Un professor (in cazul nostru invatator) poate apela la fel si fel de modalitati (care se incadreaza in conduita scolara - iar in acest caz nu a ridiculizat pe nimeni si nu a comis nicio greseala) prin care sa exerseze cu elevii invatarea corecta a LIMBII ROMANE.
   Altfel vom avea in continuare exemple gen BAC 2018 - inima este cel mai important organ gentital al omului - si nu numai. Vezi PRIM PROASTA ROMANIEI pentru care geografia este ca mestecatul in tocanitza.
   A cerut ceva simplu, astfel incat sa dezvolte printer altele aptitudinea de baza a OMULUI - intelegerea corecta a unei cerinte si evidentierea greselilor intentionate din respectivul text. PUNCT si ATAT.
   In UK, Germania, Franta sunt lucruri care se practica inca din gradinita.
   Se pare ca la noi si la clasa a doua pentru unii este o mare problema, greu surmontabila.
   • +1 (9 voturi)    
    Minciună sfruntată, (Miercuri, 6 martie 2019, 15:02)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    destinată să acopere propria incompetență a învățătorului.

    Se pare că tu în România ai făcut școala. Nu mai veni cu exemple din UK, Germania și Franța, că nu cred că ți-a crescut copiii în toate cele 3 țări :)
   • +3 (5 voturi)    
    Invatatorul (Miercuri, 6 martie 2019, 21:50)

    paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    a mintit si te-a bagat pe tine si pe altii ca tine pe un alt fagas...!
    Multi au inghitit galusca invatatorului!

    Exercitiul la care a facut referire era pe caietul elevului cu cateva pagini inaintea celui cu....”patinuar”
    S-a vazut clar si la tv...unde parintii copilului au explicat detaliat!
    Ai inteles si tu intr-un final?!
    Nu cred!
 • +3 (17 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 6 martie 2019, 11:23)

  Radu-Mihai [anonim]

 • -1 (21 voturi)    
  he-he (Miercuri, 6 martie 2019, 11:24)

  Mircea1978 [utilizator]

  Ce politicienii de azi, ce Dragnea, Codrin sau ministrul afacerilor europene Ciamba(celebru pentru asta: https://www.youtube.com/watch?v=Xy-r1V28MHc)? Astia "este" de domeniul trecutului!
  Invatatorul asta ii bate la fund pe toti spunind nimic in aceasta precizare de-a dumnealui.

  omul tb sa ne lamureasca de ce a corectat gresit si el ne povesteste ca apa este uda.

  Votati "Invatatorul agaramat" presedinte! Semnati petitia online!
 • +1 (23 voturi)    
  O .... (Miercuri, 6 martie 2019, 11:25)

  falcoind [utilizator]

  Elevul e de vina, părinții is de vina . Nici odată dascălul el e perfecțiunea întruchipată . de aceea e și titular pe post, pe viata, e mai presus de orice greșeală. Un sistem infect care s-a prostituat pentru mărunțiș și ne-au dat o grămada de "doctori" făcuți la fără frecventă, care azi is înfipți in toate structurile și au acaparat tot ce se putea in aceasta țară . 90 % din profesori titulari nu își merita locul la catedră și nu doar din lipsa cunoștințelor pe care ar trebui sa le dea mai departe, le lipsește in primul rand bunul simt și coloana vertebrală. Asemenea cazului actual era greu să zică: da asa e am verificat in dex și da eu am greșit (punct) . Sper sa citească acest comentariu și dimineața când se uita in oglindă să .... .
  • -3 (11 voturi)    
   Cum le știu unii pe toate... (Miercuri, 6 martie 2019, 12:13)

   Bolsevicul [utilizator] i-a raspuns lui falcoind

   Înainte de a acuza, vedeți că aveți serioase lacune gramaticale. Doar două exemple: ”nici odată” în loc de ”niciodată” și ”un sistem care... ne-au dat”.

   Pe fond, dvs n-ați priceput deloc despre ce este vorba. Învățătorul în cauză nu este analfabet, greșelile din text erau intenționate, sarcina elevilor fiind tocmai aceea de a le corecta.

   Așadar, dezbaterea nu este despre (ne)știința de carte a învățătorului, cum pueril ați înțeles dvs, ci despre gradul de adecvare a metodei didactice folosite de acesta.
   • +2 (4 voturi)    
    Mea culpa (Miercuri, 6 martie 2019, 13:43)

    falcoind [utilizator] i-a raspuns lui Bolsevicul

    La partea cu sistemul, dacă consideri sistemul da e "ne-a dat " dacă consideri aceea șleahtă de 90% din profesori e "ne-au dat" . Mersi pentru atenționare me-am mai îmbunătățit cunoștințele gramaticale , sper poate și tu gândirea.
   • +2 (4 voturi)    
    Exercitiu tembel (Miercuri, 6 martie 2019, 17:48)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui Bolsevicul

    Inteleg ca Va convine un exercitiu care incepe cu 2+2=5
 • +5 (27 voturi)    
  mda (Miercuri, 6 martie 2019, 11:27)

  anonimicus [utilizator]

  Indiferent ce versiuni se aduc acestei intamplari, un lucru este cert:
  Sarcina ce le-a fost data elevilor este ABERANTĂ. Asta-i metodă didactică??? Să copiezi mot-a-mot un text cu greseli si sa copiezi greselile exact ca in text??? Iar elevul (totusi vorbim de clasa a 2-a) care a corectat greselile (si deci stie cum se scrie corect si cum se desparte corect in silabe) este depunctat!!!!!!

  Care-i finalitatea exercitiului de copiere a greselilor???
  • +2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 12:11)

   [anonim] i-a raspuns lui anonimicus

  • 0 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 12:12)

   [anonim] i-a raspuns lui anonimicus

   • +1 (7 voturi)    
    Daca (Miercuri, 6 martie 2019, 15:09)

    Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui

    pt dvs. exercitiul insemna sa copieze "orbeste" ceva gresit de pe o tabla, da, copilul a gresit.

    Daca, in schimb, exercitiul insemna sa stie ce este gresit si sa scrie corect, copilul e de nota 10 la partea cu patinoarul.

    Acum, ca intre adulti, oare noi adultii chiar nu reusim sa avem o logica de la A la Z cu privire la un subiect simplu.

    Ce trebuia copilul sa faca, sa ia nota 5 ca a reusit sa copieze un text scris prost, sau sa ia nota 10 pt ca a reusit sa scrie corect ceea ce invatatorul a scris gresit?

    Nu va suparati, dar ce vrem sa invatam copiii?

    Sa fie roboti sau sa gandeasca constructiv si intr-un mod util?
  • -2 (14 voturi)    
   Simplu (Miercuri, 6 martie 2019, 13:57)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui anonimicus

   Finalitatea este atentia la detalii. Copilul a primit un exercitiu a carui esenta era fix asta - atentie la detalii!

   Lipseste o virgula, un punct, o litera, un cuvant este scris gresit, etc? Marcati corespunzator. S-a grabit.. a gresit. Nici dupa ce a fost corectat nu a inteles unde a gresit, ceea ce este mai trist.
   • -1 (9 voturi)    
    Doamne iarta-ma (Miercuri, 6 martie 2019, 15:12)

    Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Exercitiul nu insemna sa copieze de pe tabla ca un xerox.

    Finalitatea exercitiului trebuie sa fie gandirea copilului, modul in care el/ea reuseste sa faca conexiunile necesare pentru o corecta exprimare.

    Copilul asta a facut, iar dvs ii spuneti ca a gresit.
    Extraordinar!

    Dragi copii, fiti roboti, nu ganditi, faceti ca va spunem noi!
    Ar fi un slogan bun si sustinut de dvs?

    Sau poate -copii, ganditi, modificati, contraziceti daca voi credeti ca aveti argumentele necesare, dezvoltati-va gandirea, faceti conexiuni, fiti umani, fiti sociabili - ar fi un slogan mai bun?

    Pe care l-ati alege?
    • +1 (7 voturi)    
     regret sa va dezamagesc (Miercuri, 6 martie 2019, 17:56)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

     Aici este pur si simplu vorba de neatentie, nimic altceva. Poate ca acest elev ar fi scris un eseu de 3 pagini din imaginatie daca i se cerea, dar nu asta era cerinta. Ce sa faca profesorul?.. Sa renunte sa mai dea note la exercitiul respectiv pentru ca un elev nu a fost atent?

     In tineretile mele particiam la concursurile de matematica Kangourou. In paralel am mers si la olimpiadele romanesti. Exercitiile de la concursul frantuzesc intotdeauna aveau cate o "chichiță" in enuntul problemei care le facea mai interesante decat cele clasice, de olimpiada.
     • 0 (0 voturi)    
      Este vorba de a face din alb, negru (Joi, 7 martie 2019, 12:31)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Încercările tale și ale acltor comentatori de a construi o mistificare ”argumentată” care să dea dreptate autorității (învățătorul, în cazul de față) dovedesc cât de bolnavă e societatea românească, la 30 de ani după cpderea comunismului
  • +2 (6 voturi)    
   N-as zice aberanta (Miercuri, 6 martie 2019, 14:51)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui anonimicus

   Poate omul a vrut sa le dea un exercitiu diferit de ceva cu care erau obisnuiti, sa vada cat de atenti sunt la detalii. E drept, si mie mi s-a parut ciudata, dar nu l-as linsa pentru asta.
   In acelasi timp, se deviaza de la porblema principala, si anume faptul ca un parinte (despre care se spune ca ar fi fost in doua randuri violent cu profesoii) i-a inscenat astuia situatia pentru a-l discredita.
   • 0 (4 voturi)    
    Nu a inscenat nimic (Miercuri, 6 martie 2019, 17:51)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui banel

    Invatatorul trebuie sa dea exercitii CLARE si logice.
    Apoi, daca este cazul, sa stea de vorba cu copilul si mai apoi cu parintii.
 • -3 (13 voturi)    
  ce legatura (Miercuri, 6 martie 2019, 11:55)

  keiser_soze [utilizator]

  are faptul ca acest asa-zis profesor este analfabet si amenintarile cu bataia ? Probabil i-a scos din minti pe unii parinti dotati cu materie cenusie si acestia nu au mai gasit alta cale de comunicare !!!
  Oricum, dascalul asta e analfabet !
  • -1 (7 voturi)    
   Nu stiu daca .... (Miercuri, 6 martie 2019, 12:48)

   Ponta [utilizator] i-a raspuns lui keiser_soze

   .... exista sos de kaizer dar cert este ca intre urechile tale si ale multora dintre postaci este foarte foarte mult sos. Si atat.
   • 0 (0 voturi)    
    bun nickname (Joi, 7 martie 2019, 18:00)

    keiser_soze [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

    ti-ai ales ! te reprezinta !
 • -3 (19 voturi)    
  Ireprosabil (Miercuri, 6 martie 2019, 11:55)

  Eu123 [utilizator]

  de gresita atitudinea profesorului/invatatorului.

  Pe mine ca parinte nu ma intereseaza ce face familia altui scolar, ma intereseaza actul didactic. Atat si nimic mai mult.

  Ce a facut invatatorul este gresit.

  Mai mult, sa pui un copil sa scrie gresit ceva, la 8 ani, consider ca este total si fundamental eronat.

  Este ca si cum ii spui unui constructor, construieste fundatia gresit si apoi spune-le oamenilor tai sa rectifice fundatia in cauza. Fiind deja beton intarit, singura varianta a refacerii este distrugerea/demolarea fundatiei in cauza.

  Nu ma intereseaza colaborarea invatatorului cu familia respectiva, la fel cum nu ma intereseaza si este complet lipsit de relevanta ca acei parinti au venit la o luna dupa eveniment.

  Relevante sunt doar urmatoarele aspecte:

  - invatatorului nu ii trece prin minte ca poate a gresit
  - parintii care ii iau apararea nu se gandesc ca poate metoda de lucru a invatatorului trebuie imbunatatita
  - aceeasi parinti ar trebui sa se gandeasca ca a scrie gresit la 8 - 9 ani nu este deloc ok, dar deloc

  Daca scolarii trebuiau sa identifice de pe tabla erorile si sa scrie corect, atunci, da, as fi fost de acord cu metoda de predare, dar asa......

  Dragi parinti, in loc sa dati in cap cuiva care, poate in mod stangaci, a sesizat o problema in actul de predare, poate ar fi mai util si mai normal sa va ganditi la cum si ce se preda in scoli, inainte de a deschide subiecte legate de cum e familia in cauza.

  NU conteaza cum e familia, conteaza cum si ce invata copiii vostri. Conteaza stresul inutil la care sunt ei supusi de programa scolara si inutilitatea atator teme si materii.
  Nu traiti cu gandul ca al vostru copil va ajunge Einstein, traiti cu gandul cum poate copilul vostru sa aiba o viata fericita nu doar dpdv material ci si uman. Ca din pacate asta nu se invata deloc in sistemul nostru de invatamant. Ai nostri copii fac n-spe materii si apoi, dupa facultate sau liceu nu stiu nimic concret legat de viata de adult la locul de munca.
  • -2 (4 voturi)    
   Ai retinut doar pe jumatate (Miercuri, 6 martie 2019, 14:53)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

   I-a pus sa copieze un text (scris cu greseli) si apoi sa corecteze textul. Deci doua activitati:
   -copiaza un text
   -corecteaza acel text
  • +2 (6 voturi)    
   era tema pentru acasa (Miercuri, 6 martie 2019, 15:55)

   c2 [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

   copiii trebuiau sa o copieze de pe tabla si sa o rezolve acasa
   • -2 (4 voturi)    
    Mda (Miercuri, 6 martie 2019, 18:18)

    Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui c2

    Si hai sa penalizam copilul ca a rezolvat-o pe loc.

    O adevarata nesimtire din partea lui, nesimtire ce nu poate scapa nepedepsita.

    Sincer, daca sunteti adult si aveti copii, nu va inteleg rationamentul si intentia de a "sta in banca lui" si de a face doar ce i se spune, sa nu gandeasca, sa execute doar.

    Daca nu aveti copii va inteleg.
 • +1 (21 voturi)    
  terminati cu prostiile (Miercuri, 6 martie 2019, 12:04)

  avarga [utilizator]

  Desteptilor, cam asta inseamna suficient. Daca copilul ala destept n-a inteles ce are de facut (scris cu creionul cu vintele gresite), se incadreaza la analfabet functional. Lasati prostiile cu vai...a rezolvat altfel problema. Ca de deosebiti e lumea plina!!!
  • -2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 12:10)

   [anonim] i-a raspuns lui avarga

   • +4 (12 voturi)    
    sau nu (Miercuri, 6 martie 2019, 12:21)

    avarga [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu e o problema prost pusa. Li s-a dat sa copieze un text de pe tabla, tema pentru acasa. Si sa-l rescrie corectat, punand in evidenta greselile cu creionul. Facem o gramada de tam-tam pentru un prost care e nemultumit de o nota, in loc sa isi ajute odrasla sa inteleaga ce i se cere.
    • -1 (7 voturi)    
     Nope (Miercuri, 6 martie 2019, 12:43)

     CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui avarga

     Părinții din clasă și învățătorul au încercat un piculeț de fake news. Cerința cu rescrierea este diferită de acea temă la care s-a referit știrea inițială. Compară textele, vei vedea că sunt diferite. Detalii aici: https://www.educatieprivata.ro/cum-arata-enuntul-exercitiului-cu-patinuar-de-la-iasi-si-un-apel-la-prudenta-fata-de-fake-news/
     • +4 (6 voturi)    
      fake fake.. (Miercuri, 6 martie 2019, 14:16)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

      Argumentatia din link-ul tau porneste de la presupunerea ca tema la clasa a fost fix cea din manual. Fals. Invatatorul le-a dat alt exercitiu, repectiv le-a scris pe tabla un text cu greseli si le-a cerut sa corecteze acele greseli.

      Dovada, poza cu exercitiul corect rezolvat de alt elev, cu cuvintele cheie scrise cu creionul, nu seamana deloc cu exercitiul incriminat de tatal copilului.

      Desigur, putem lua in considerare si ipoteza ca invatatorul minte, dar in acest caz inseamna ca a falsificat tema celorlalti copii ca sa-si sustina cauza si parintii acestora sunt de asemenea constienti de aceasta frauda. Cam penibila ipoteza asta, nu crezi?
      • 0 (4 voturi)    
       ... (Miercuri, 6 martie 2019, 15:06)

       CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Aha. Deci învățătorul a văzut că acel copil a scris cu totul altceva ca temă, alte propoziții, cu alte cuvinte, dar s-a hotărât să „corecteze” fix acel cuvânt corect din tema greșită ca și cum copilul ar fi făcut de fapt tema scrisă pe tablă. Și apoi i-a dat Suficient, deși a făcut cu totul altceva. Are sens...


       (Da, eram sarcastic.)
       • -1 (3 voturi)    
        Sarcasmul ajuta.. (Miercuri, 6 martie 2019, 18:01)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

        Eu nu sunt profesor, dar presupun ca atunci cand corectezi cateva zeci de lucrari si una nu respecta deloc cerinta, imediat inventezi noi reguli de notare doar pentru acea lucrare, ca sa nu ajungi subiect de barfe pe facebook si in presa de scandal sau tinta insultelor verbale ale unui parinte cu supapa sarita..

        /s
     • -2 (6 voturi)    
      Mai citati mult site-ul ala? (Miercuri, 6 martie 2019, 14:57)

      banel [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

      Toata presa a revenit pe subiect cu clarificari sustinute de mai multi parinti, voi veniti cu un site obscur unde exista doar punctul de vedere al aceleasi persoane care a declansat scandalul.

      In plus, e penibila explicatia cu parintii care s-au aliat cu profesorul, chiar asa de prosti sa fie aia incat sa sustina un profesor analfabet?
      • +2 (4 voturi)    
       ... (Miercuri, 6 martie 2019, 16:07)

       CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui banel

       Site-ul nu e obscur doar pentru că n-ai auzit tu de el. Dar să ignorăm asta: compară doar textul scris de copilul din știrea inițială cu cel prezentat de ceilalți părinți. Se vede clar că e vorba de teme diferite și de contexte diferite. Chiar dacă, precum zice pehash mai sus, că elevul a scris o temă greșită, ce rost avea să corecteze învățătorul cuvântul „patinoar” dacă textul era cu totul altul?
    • +1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 14:39)

     [anonim] i-a raspuns lui avarga

    • 0 (0 voturi)    
     A scris direct corectat (Miercuri, 6 martie 2019, 17:52)

     aniod [utilizator] i-a raspuns lui avarga

     Nu trebuia depunctat. Este ca si cum nu ar avea voie sa scrie direct 2+2=4.
   • +3 (7 voturi)    
    cum poate fi o problema "prost pusa"? (Miercuri, 6 martie 2019, 14:01)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui

    Daca enuntul a fost corect, problema este clara - "să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul".
  • -1 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 martie 2019, 12:13)

   [anonim] i-a raspuns lui avarga

  • +2 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 6 martie 2019, 12:16)

   Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui avarga

  • 0 (6 voturi)    
   discutam altceva (Miercuri, 6 martie 2019, 12:22)

   andreiu [utilizator] i-a raspuns lui avarga

   Chestia cu textul care trebuia scris gresit e aruncata de niste parinti. Nu a fost ocnfirmata de niciuna din cele 2 parti implicate: parinti/copil si profesor. Sunt presupuneri are tertilor pe care noi le luam de bune.
  • 0 (4 voturi)    
   A nu urma (Miercuri, 6 martie 2019, 12:25)

   Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui avarga

   orbeste ordinele nu inseamna ca esti analfabet, inseamna ca gandesti, analizezi si reactionezi.

   A urma ordinele orbeste te transfroma in sclav, robot.

   Gandeste inainte sa faci afirmatii, nu de alta, dar este mai util si intelept.
   • -3 (7 voturi)    
    dimpotriva (Miercuri, 6 martie 2019, 12:34)

    avarga [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

    A nu fi capabil sa intelegi o cerinta, te face analfabet functional. Sa mai terminam cu prostiile, cu "ordinele orbeste", ca e o banala tema de casa. Genul asta de oameni pot ajunge maine sa lucreze la o centrala nucleara, ne permitem sa nu urmeze "orbeste ordinele"? Sau sa nu inteleaga ce e de facut? Dar asa e, cand parintii vin si comenteaza...vai, puiul meu e super destept, cum sa fie doar suficient... Si ne mai miram ca avem atatia cretini in jur!
    • +2 (4 voturi)    
     A fi adult (Miercuri, 6 martie 2019, 12:53)

     Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui avarga

     Si a intelege niste cerinte corect este un aspect, a fi copil si a face mai mult sau diferit este perfect normal si recomandabil, nu de alta dar altfel nu te formezi ca om.

     Aici este diferenta de intelegere pe care presupun ca o aveti.

     Copiii trebuie sa greseasca pentru a invata.
     Copiii nu pot urma ordinele orbeste, pentru ca fiind copii fac lucrurile altfel.

     Sa presupunem ca acel copil a inteles ca trebuie sa corecteze greselile si nu a vrut sa copieze textul scris gresit si a facut direct modificarile necesare. Este "analfabet functional" din punctul dumneavoastra de vedere?
     Eu as spune ca este un copil inteligent, care a inteles finalitatea exercitiului si a considerat, pe buna dreptate, daca ma intrebati pe mine, ca este inutil si lipsit de importanta sa scrie textul gresit. De ce, pentru ca atunci cand este necesar a scrie, este binevenit sa o facem in mod corect.
     Trebuia depunctat? Eu nu cred ca da.
     Trebuia pus la punct, introdus in "uniformizare"? Nu
     Trebuia incurajat sa gandeasca? Da
     Trebuia incurajat sa faca lucrurile altfel pentru a obtine rezultatul corect, fara a genera disfunctionalitati pe parcursul rezolvarii? Da, da si iar da.

     De ce atatea da-uri? Pentru ca altfel nu exista progres pentru ca altfel nu gandim ci doar muncim, pentru ca altfel avem creier degeaba.

     Dar, din pacate, consider ca nu suntem de acord astfel incat va propun sa fim de acord ca nu suntem de acord. Dvs. aveti un punct de vedere asupra dezvoltarii copiilor dpdv inteligenta emotionala si rationala, eu am un cu totul altul.

     Va multumesc
     • -1 (1 vot)    
      :)) (Miercuri, 6 martie 2019, 15:56)

      avarga [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

      Simplul fapt ca n-a completat cu creionul conform cerintei il face analfabet functional. Restul sunt aberatii!
      • +1 (3 voturi)    
       Dvs le spuneti aberatii (Miercuri, 6 martie 2019, 18:21)

       Eu123 [utilizator] i-a raspuns lui avarga

       Eu le spun rationamente logice.

       Cu tot regretul si cu scuzele de rigoare dar dupa raspunsul dvs nu ma astept sa intelegeti diferenta.

       A gandi nu este egal doar cu a executa.

       Ma rog, pt dvs se pare ca sunt una si aceeasi chestie.
  • -2 (4 voturi)    
   De trei ori BRAVO. (Miercuri, 6 martie 2019, 12:49)

   Ponta [utilizator] i-a raspuns lui avarga

   BRAVO, BRAVO ,BRAVO
 • +3 (5 voturi)    
  Nu e nimic clar, totul e in ceata. (Miercuri, 6 martie 2019, 12:20)

  andreiu [utilizator]

  Parintii au spus ca era vorba de un exercitiu unde copilul trebuia sa inventeze 3 propozitii dupa 3 imagini din carte. Copilul a folosit propozitii din celalalt exercitiu (oarecum normal s-a inspirat din ceva apropiat).
  Poate ca profu' a corectat exercitiul gresit, dar putea sa recunoasca greseala.
  Totusi sunt multe disconcordante in povestile astea care-s si incomplete. Nimeni nu vrea sa lamureasca problema , sa fie totul clar. A ajuns la ministru (total inacceptabil, sunt altii care trebuie sa-si faca treaba pana la nivelul asta) inainte de a se lamuri .
  Oamenii judeca , apoi se cauta lamuriri care vin dupa ce fiecare a dat sentinta.
  • +1 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 6 martie 2019, 13:55)

   Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui andreiu

  • +3 (3 voturi)    
   Asa este! (Miercuri, 6 martie 2019, 14:31)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui andreiu

   Nu e nimic clar. Cele trei parti participante la conflict prezinta variante diferite. Dar ma indoiesc ca se va face o ancheta corecta si impartiala. Oricum este o aberatie sa corectezi un text corect punand in loc o greseala. Iar din copiile prezentate nu rezulta ca copilul nu a scris si textul gresit. In plus, cand vrei sa educi la copii obligatia de a indeplini o cerinta, nu le ceri sa faca ceva eronat.
 • +2 (2 voturi)    
  Ceilalti copii ce au scris? (Miercuri, 6 martie 2019, 14:25)

  ctrlm [utilizator]

  Patinoar sau patinuar?

  Cereti-le caietele si elucidati problema. E de presupus ca toti cei care au primit calificativul maxim au copiat de pe tabla textul 'integral' si 'corect', nu?
 • +6 (6 voturi)    
  Vrajeala (Miercuri, 6 martie 2019, 15:03)

  beradi17 [utilizator]

  Pe voi v-au pus invatatorii vreodata sa copiati de la tabla un text scris gresit intentionat?
  • +3 (5 voturi)    
   ce invatator ADEVARAT ar face asta? (Miercuri, 6 martie 2019, 18:36)

   anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui beradi17

   normal ca-i vrajeala, profesorul si gasca de parinti care-i lauda "profesionalismul" nu vor recunoaste in veci ca exercitiul si abordarea lui de catre profesor sunt idiotenii, potrivite pentru formarea omului de tip nou care executa orbeste niste indicatii. Cum sa-l pui pe un copil sa-si contorsioneze mintea si reflexele abia formate de a scrie corect ca sa copieze cu tot cu greseli un text?
 • 0 (2 voturi)    
  patinoire (Miercuri, 6 martie 2019, 17:05)

  Andy Poca [anonim]

  Cuvantul patinoire l-am "imprumutat" de la francezi.Faptul ca la un moment dat un roman cumsecade a hotarat sa-l pronunte patinoar si nu patinuar, a creat o regula pe care sistemul militar de invatamant romanesc o imbratiseaza cu entuziasm. Incercati sa pronuntati "noir", "gloire", "voir". Englezii cand "imprumuta" cuvinte de la francezi (vezi normanzi) din latina sau din romana (just kidding) il scriu cu ortografia originala( mai mult sau mai putin) si-l pronunta cum vreau ei.Da dar noi cei cultivati la scoala romaneasca, nu ne putem permite sa dam drumul la libertatea de gandire.Ce idiotie (excusez moi, je suis idiot) in loc sa dezbati cuvinte de genul (s-au sau) ori (la l-a) ori sa predam in mod eficace limbi straine noi cream reguli. Sistemul totalitar romanesc poate fi mandru de invatamantul pe care il avem.
  • +2 (2 voturi)    
   ! (Miercuri, 6 martie 2019, 23:25)

   Natasa [utilizator] i-a raspuns lui Andy Poca

   Il pronunta cum VOR ei, nu cum vrea ei! In rest, romanul e genial, se pricepe la predat, la politica, la medicina, la fotbal si la crescut copiii altuia!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by