Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) au postat pe pagina lor de Facebook un comunicat al părinţilor elevilor de clasa a II-a în care îi iau apărarea învăţătorului din Iaşi care nu l-ar fi notat corect pe elevul din clasa a II-a de la Colegiul Mihai Eminescu din Iaşi. În acest comunicat de presă părinţii arată că, în realitate, incidentul semnalat de părintele elevului din clasa a II-a este prezentat cu rea voinţă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Enunţul exerciţiului era "Copiaţi apoi corectaţi textul alcătuit de Maria după ilustraţiile din manual".Prin urmare, copiii aveau de transcris/ copiat un text cu greşeli, pe care apoi să îl scrie din nou corect. Astfel, din fotografiile postate de dl Tarnovescky Ionel, rezultă clar că faptul că exerciţiul scris de copilul dumnealui este greşit copiat, incomplet şi greşit rezolvat", se arată într-un comunicat de presă al părinţilor postat pe pagina de Facebook a USLIP.

Tot aici este postată o fotografie cu semnăturile părinţilor care îl susţin pe învăţător. Părinţii spun că vor lua legătura cu Ministerul Educaţiei şi că este inadmisibilă antepronunarea ministrului Ecaterina Andronescu care a declarat că învăţătorul va intra în evaluare.

Reamintim că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi că învăţătorul din Iaşi, care a corectat scrisul corect al unui copil, va fi trimis într-un program de evaluare, iar directorul şcolii va avea rolul de a rezolva punctual situaţia. "Am văzut. Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine", a spus Ecaterina Andronescu, la Parlament, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI Reacția ministrului Educației după ce un învățător ar fi corectat un cuvânt scris corect de un elev de clasa a II-a. „Să-l trimitem într-un program de evaluare, să vedem dacă mai poate rămâne la catedră”

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!