85 de cazuri de gripă au fost confirmate în ultimele zile în unitățile de învățământ din Capitală, fiind vorba și despre șase grădinițe care au raportat mai multe de trei cazuri de gripă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea, a declarat că în școlile din Capitală au fost confirmate în ultima perioadă 85 de cazuri de gripă. Ea a precizat că este vorba și despre șase grădinițe care au raportat mai mult de trei cazuri de gripă.

"Direcția de Sănătate Publică va decide până la urmă durata de suspendare a cursurilor. Dacă într-o unitate lipsesc 20 de copii din cauza gripei, se pot suspenda cursurile, dar nu mai mult de 5 zile lucrătoare", a declarat, joi, la Digi 24, reprezentantul Inspectoratului Școlar București.

La rândul său, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că a cerut Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) ca marți să facă următoarea raportare a numărului de cazuri de gripă, astfel încât atunci se va decide dacă va fi declarată epidemie.

Școlile vor fi închise vineri din cauza numărului mare de cazuri de gripă. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății. Este vorba despre toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară. Școlile sunt închise și joi, când profesorii au zi liberă, conform legii (24 ianuarie). Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic.

Ultimele două săptămâni au fost declarate de specialiștii Institutului de Sănătate Publică săptămâni cu caracter epidemic. În cazul în care va urma a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă. 34 de decese cauzate de gripă și 522 de cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat de la începutul sezonului.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!